Skip to main content

Το υπ. Παιδείας καλεί τους φοιτητές να λήξει η κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Το κτήριο είναι υπό κατάληψη εδώ και 18 μέρες από φοιτητές που μένουν σε Εστίες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ οι οποίοι καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Έκκληση να λήξουν την κατάληψη στο κτήριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας προς τους φοιτητές.

«Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι τραγικές ελλείψεις που έχουν προκληθεί στα Δημόσια ΙΕΚ, τις οποίες περιγράφουν στο Ψήφισμά τους οι σπουδαστές, είναι μια ακόμη πτυχή των προβλημάτων που δημιουργεί η παρεμπόδιση, λόγω της κατάληψης, στη λήψη των απαραίτητων διοικητικών αποφάσεων από τη νέα διοίκηση». Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επίσης τονίζει ότι εφόσον αποχωρήσουν οι φοιτητές από το κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα μπορέσει να δρομολογηθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί δημόσια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις επαφές και συζητήσεις τους με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι το κτήριο στα Πατήσια βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 18 ημέρες, από φοιτητές που διαμένουν στις Εστίες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, οι οποίοι καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.