Skip to main content

Το ΙΚΕΑ Θεσσαλίας ανοίγει στη Λάρισα 14 Οκτωβρίου

Τα επόμενα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα προγραμματίζονται το 2010 για Ιωάννινα και μετά σε Κρήτη, Ξάνθη, Αθήνα, αλλά και Σόφια το 2011.

Στη Λάρισα δημιουργείται το πέμπτο ΙΚΕΑ της γνωστής σουηδικής αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο, που αποτελεί επένδυση της τάξης των 25εκατ. ευρώ. Τα εγκαίνια του 5ου ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, όπως αποκαλείται  θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα στις 14 Οκτωβρίου. Τα επόμενα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα προγραμματίζονται το 2010 για Ιωάννινα και μετά σε Κρήτη, Ξάνθη, Αθήνα, αλλά και Σόφια το 2011.

 

ΙΚΕΑ Θεσσαλίας


Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας είναι συνολικής έκτασης 28.000 τ.μ από τα οποία τα 18.500 τ.μ. είναι το κατάστημα και τα  9.500 τ.μ. οι αποθηκευτικοί χώροι.  Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας θα διαθέτει 7.500 προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες επίπλωσης και διακόσμησης του σπιτιού. Διαθέτει 48 έτοιμα δωμάτια και 3 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για να παίρνουν ιδέες οι επισκέπτες του καταστήματος. Θα απασχολεί περίπου 290 άτομα και διαθέτει 1.136 θέσεις στάθμευσης, εστιατόριο χωρητικότητας 600 ατόμων, ένα καφέ στην έξοδο, μαγαζί με αυθεντικά σουηδικά τρόφιμα και έναν πρωτότυπο  παιδότοπο που ονομάζεται Smaland. Επίσης ξεκίνησε ήδη  η διανομή του καταλόγου ΙΚΕΑ 2010 σε 300.000 νοικοκυριά σε Θεσσαλία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.


Τα στοιχεία αυτά έδωσαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Λάρισα ο διευθύνων σύμβουλος της Fourlis Holding κ. Απόστολος Πεταλάς και ο διευθύνων σύμβουλος της House Market κ. Βασίλης Γουδές. Να σημειωθεί ότι Holding Fourlis, έφερε την πολυεθνική σουηδική εταιρία επίπλων οικιακού εξοπλισμού και εστίασης ΙΚΕΑ, ιδρύοντας την House Market A.E. Σήμερα στην ΙΚΕΑ απασχολούνται 1.800 υπάλληλοι, σε 5 καταστήματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συνολικής έκτασης 110.000 m². Η ΙΚΕΑ σήμερα έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες και πιο δυναμικές επιχειρήσεις στο χώρο του λιανεμπορίου.

 

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ από Holding Fourlis


Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πεταλάς η  Holding Fourlis, ετησίως σχεδιάζει επενδύσεις 35-40εκατ. ευρώ , που αφορούν τα σύνολο των δραστηριοτήτων της Holding.
Σύμφωνα με  τα στοιχεία που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της House Market κ. Γουδές,  το α’ εξάμηνο του 2009, αυξήθηκε από 8%-10% ο αριθμός  των επισκεπτών των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, αν και ο κόσμος παραδέχθηκε ότι αγόραζε λιγότερα προιόντα. 


Στην Ελλάδα το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ άνοιξε τον Οκτώβριο του 2001, στην περιοχή Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Τον Απρίλιο του 2004 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Εμπορικό Πάρκο του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Το τρίτο κατάστημα άνοιξε τον Απρίλιο του 2008 στην Αθήνα, στον Κηφισό. Στην Κύπρο άνοιξε το πρώτο κατάστημα το Σεπτέμβριο του 2007 ενώ αναμένεται επέκταση της ΙΚΕΑ και στην Βουλγαρία (2011). Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ελλάδα και Κύπρο πάνω από 32 εκατομμύρια άτομα.