Skip to main content

Το fund Fairfax Financial Holdings στέλνει από την... Ιρλανδία

Το fund Fairfax Financial Holdings πριν από πέντε εβδομάδες μείωσε κατά το ήμισυ το μερίδιό του στην εξαγορασθείσα τράπεζα Bank of Ireland.

Μπορεί τις τελευταίες ώρες, το ενδιαφέρον να μονοπωλεί σχεδόν αποκλειστικά το μέτωπο των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι «ο κόσμος τελειώνει εκεί».

Αντιθέτως, διεθνώς εξελίσσονται πολλά ζητήματα, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με περιεχόμενο, ωστόσο, το οποίο ενδιαφέρει άμεσα τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα: Ως γνωστόν, το καναδικό fund Fairfax, διατηρεί στην Ελλάδα μεγάλες επενδυτικές τοποθετήσεις, με σημαντικότερη από όλες εκείνη στην τράπεζα Eurobank. Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που θέλουν να διερευνήσουν τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα του στην χώρα μας.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να καταφύγουν στην εμπειρία από τον τρόπο με τον οποίο δρα το συγκεκριμένο fund στο εξωτερικό.

Το Fairfax Financial Holdings, λοιπόν, πριν από πέντε εβδομάδες μείωσε κατά το ήμισυ το μερίδιό του στην εξαγορασθείσα τράπεζα Bank of Ireland. Πότε το έκανε όμως; Μόνο αφότου το Fairfax που την αγόρασε είδε την τιμή της μετοχής της Βank of Ireland να τετραπλασιάζεται. Αρα οι Καναδοί έχουν μάθει να περιμένουν.

«Η πώληση του μεριδίου μας θα πρέπει σαφώς και να θεωρηθεί θετικό σημάδι», είπε ο Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας.

Για να σημειώσει με νόημα: «Απλώς υπάρχουν άλλες ευκαιρίες επενδυτικών αποδόσεων σε άλλες περιοχές του πλανήτη, που ακόμα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα»...