Skip to main content

Το φθινόπωρο η επόμενη μεγάλη κρίση για την οικονομία

Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε αυτή τη φάση, το Νοέμβριο θα κριθεί στην πραγματικότητα η επόμενη μέρα της χώρας.

Η επόμενη πολύ μεγάλη κρίση στην ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναμένεται το φθινόπωρο. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε αυτή τη φάση – και τα οποία είναι πολλά – τότε θα κριθεί στην πραγματικότητα η επόμενη μέρα της χώρας.

Όπως υποστηρίζεται αρμοδίως στη Voria.gr, κυρίως για τρεις λόγους και συγκεκριμένα:

Α) τώρα, εξελίσσεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και κανείς (ακόμα και ο Σόιμπλε ή ο Τόμσεν) δεν θέλει να κάνει τη ζωή της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα πιο δύσκολη,

Β) μετά, θα υπάρχει το μείζον ζήτημα του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κανείς δεν θέλει, παράλληλα, και άλλα μέτωπα μέτωπα ανοικτά στην ηπειρωτική Ευρώπη

Γ) το φθινόπωρο θα αποφασίσει οριστικά το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει ή όχι στο επόμενο ελληνικό πρόγραμμα, προς το οποίο βαδίζουμε ολοταχώς. Θα βάλει σκληρούς όρους, τους οποίους οι Γερμανοί θα δεχθούν αμέσως. Το θέμα είναι τι θα κάνει τότε η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά το πολύ αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τη γνωστή διαρροή στα Wikileals.

Η Voria.gr το έχει ξαναγράψει, πρόσφατα: η ελληνική κυβέρνηση έχει χρόνο – το πολύ – έως τον προσεχή Νοέμβριο για «να κάνει πράγματα». Μετά τα περιθώρια θα στενέψουν και πάλι απελπιστικά, όσο αφήνει τις εβδομάδες να περνούν ανεκμετάλλευτες.