Skip to main content

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας ετοιμάζεται να γλυκάνει και την Ιταλία

Μία μεγάλη εταιρεία , η Leo 3000 S.p.A., θέλει να φιλοξενήσει το Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ- Helexpo σε ιταλικά θεματικά πάρκα.

Το μεγαλύτερο zoo safari της Ευρώπης, το Fasanolandia, θέλει να φιλοξενήσει το Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ - Helexpo αλλά και να το πάει σε περιοδεία, σε άλλα μεγάλα θεματικά πάρκα της Ιταλίας, στη Νάπολι, στο Μιλάνο, στη Ρώμη.

Η συνεννόηση μεταξύ της ΔΕΘ- Helexpo και της Leo 3000 S.p.A. έχει ήδη προχωρήσει σε τεχνικά ζητήματα και εφόσον όλα καταλήξουν θετικά, το Εργοστάσιο Σοκολάτας, που ετοιμάζεται να αφήσει το εκθεσιακό στο Μαρούσι, από το φθινόπωρο θα βρεθεί στην Ιταλία κάνοντας πιθανότατα αρχή από το Φασάνο, στα νότια της χώρας και στο τακούνι της ιταλικής μπότας, κοντά στο Μπάρι.

Για τη ΔΕΘ - Helexpo, που έχει την τελευταία διετία επενδύσει στα θεματικά πάρκα αξιοποιώντας και κατ' αυτό τον τρόπο τους εκθεσιακούς της χώρους, η «εξαγωγή» του συγκεκριμένου υπερεπιτυχημένου προϊόντος, αποδεικνύει ότι το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας, μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις, κερδοφόρες, πλην των εμπορικών - συνεδριακών.

Όπως είπε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, Kυριάκος Ποζρικίδης, η συγκεκριμένη ιταλική εταιρεία εξειδικεύεται στη διαχείριση ψυχαγωγικών και θεματικών πάρκων και στη πρόθεσή της είναι, ξεκινώντας από το zoo safari στο Φασάνο, να ταξιδέψει το Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Ιταλία, λειτουργώντας το στον κάθε προορισμό για 2-3 μήνες.

Η Leo 3000 S.p.A., στο Φασάνο όπου είναι και η έδρα της, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ουσιαστικά τρία πάρκα σε ένα, καθώς το zoo safari του Fasanolandia συμπληρώνεται από ένα εντυπωσιακό ενυδρείο αλλά και luna park. To πάρκο καλύπτει έκταση 1.500 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι για το Εργοστάσιο Σοκολάτας, που στη Θεσσαλονίκη το επισκέφθηκαν περισσότερα από 300.000 άτομα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από την Τουρκία αλλά και από το Ισραήλ.