Skip to main content

ΝΔ: Σφαίρες του Βασίλη Παπαδόπουλου βρέθηκαν σε τζιχαντιστές

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη υποστήριξε πως «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS».

Στη δημοσιότητα έδωσε η Νέα Δημοκρατία το έγγραφο του προγράμματος itrace  με το αποδεικνύεται ο εντοπισμός σφαιρών που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου και χρησιμοποιήθηκαν στη Ράκα, από τον ISIS.   

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη υποστήριξε πως «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS».

Όπως είπε, ο Β. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκαν στη Ράκα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της Ε.Ε. με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκα.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω» επισήμανε η Σπυράκη, καλώντας τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη Ν.Δ. και δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», κατέληξε η κ. Σπυράκη.