Skip to main content

Το «Εν Λευκώ» αφήνει την Τσιμισκή και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα

Η επιχείρηση, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας στη Τσιμισκή, κάνει ένα διάλειμμα για να προετοιμάσει το come back με τη νέα γενιά.

Μεγάλο Σάββατο απόγευμα, 15 Απριλίου και μετά από 30 χρόνια λειτουργίας στον αριθμό ‘25’ της οδού Τσιμισκή, κατεβάζει ρολά μία από τις πιο όμορφες βιτρίνες της αγοράς του κέντρου, του «Εν Λευκώ».

Οι αδελφοί Βασίλης και Κίμων Ιπλικτσόγλου, με το «Εν Λευκώ» έβαλαν τη δική τους ποιοτική σφραγίδα στο λιανεμπόριο των λευκών ειδών, κάνοντας μάλιστα το 2004 την διαφορά, όταν στον όροφο της ίδιας οικοδομής, με έπιπλα και με furnishings της γνωστής φίρμας Laura Ashley, επενδύουν στο concept των ολοκληρωμένων προτάσεων για  κατοικία.

Έχοντας συμπληρώσει το «Εν Λευκώ» 30 χρόνια ζωής, οι αδελφοί Βασίλης και Κίμων, αποφασίζουν να περάσουν την σκυτάλη στην επόμενη γενιά, καθώς διαπιστώνουν και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην αγορά με τη σταδιακή αλλαγή του προφίλ της.

Το «Εν Λευκώ» λοιπόν αναχωρεί από την Τσιμισκή και πάει προσωρινά στην Καλαμαριά, σε ιδιόκτητο κατάστημα στην Πόντου, με επικεφαλής αυτή την φορά την Κυβέλη, κόρη του Kiμωνα Ιπλικτσόγλου. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης, αυτή τη φορά με διαφορετικό concept που θα στηθεί αξιοποιώντας τη μακρά εμπειρία που έχει η οικογένεια στο χώρο του λιανεμπορίου των ειδών σπιτιού.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Iπλικτσόγλου, με καταγωγή από την  Καππαδοκία, είχε αρχικά ασχοληθεί με το γουνεμπόριο ενώ διατηρούσε στην Καισάρεια και κατάστημα νεωτερισμών. Στη συνέχεια, στη Θεσσαλονίκη όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια, ο πατέρας των δημιουργών του «Εν Λευκώ», Νικόλαος, ασχολήθηκε με την ταπητουργία και συγκεκριμένα με την παραγωγή χειροποίητων χαλιών μέχρι το 1947, όταν λόγω έλλειψης εργατικών χεριών αλλάζει αντικείμενο και περνάει στην παραγωγή και εμπορία νημάτων, λειτουργώντας το εργοστάσιο ΜΑΚΕΡ μέχρι το 1978. 

Το νήμα στη συνέχεια έπιασαν οι δύο αδελφοί, Βασίλης και Κίμων, που στις 12 Δεκεμβρίου 1987 άνοιξαν το «Εν Λευκώ» στο ιδιόκτητο κατάστημα επί της οδού Τσιμισκή. Τώρα πλέον, ένας κύκλος κλείνει πριν ανοίξει ο επόμενος, από την νέα γενιά της οικογένειας.