Skip to main content

Το ελπιδοφόρο ψήφισμα που πέρασε από την Κυπριακή Βουλή

Ο ρόλος των επενδύσεων για να κλείσει η ελληνική τραγωδία, η νέα σχέση της αριστεράς με τις ΗΠΑ και η τιμητική διάκριση στον Έντι Ράμα.

Μπήκαν στην Πρεσβεία της Ισπανίας. Διέρρηξαν το σπίτι του πρεσβευτή του Μαρόκου. Δολοφονούν μέρα μεσημέρι. Οι προστατευόμενοι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι. Κι ο Τόσκας… αλλού! Άκουγα κυβερνητικό παπαγαλάκι σε πρωινάδικο να λέει ότι είμαστε η πιο ασφαλής χώρα. Αν μας συγκρίνει με την Κολομβία, συμφωνώ κι εγώ.

Δημοσιεύει το Bloomberg, ότι όσο δεν έρχονται οι επενδύσεις, η ελληνική τραγωδία δεν μπορεί να «κλείσει«. «Ο παράγοντας - κλειδί των επενδύσεων ακόμα λείπει», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Και πώς να μη λείπει, όταν ο Τσίπρας θεωρεί κουτόφραγκους τους ξένους επενδυτές, καλώντας τους να έρθουν στην Ελλάδα, την στιγμή που το κόμμα του τους διώχνει.

Υποθέτω ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι χωρίς επενδύσεις, όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα υπάρξει, αλλά πάμε για φούντο. Οι ξένοι ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, βλέποντας και τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να την εγκαταλείπουν, με πρώτες τις ελληνικές. Μόνον αρπακολατζίδηκες επιχειρήσεις μπορούν να έρθουν.

Πώς όμως να τον εμπιστευθούν; Μπορεί να θεωρηθεί κάποιος ηγέτης όταν δεν μπορεί να επιβληθεί στο κόμμα του; Ακόμη και γενικοί γραμματείς των υπουργείων δεν τον υπολογίζουν. Οι ανταποκριτές στέλνουν τα μηνύματα στον ξένο Τύπο. Εκτός και αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ότι κάποια θετικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σκοπό έχουν να τον κρατήσουν πάση θυσία στην εξουσία, αφού τους εξυπηρετεί, ώστε το μπάχαλο που υπάρχει να μη γίνει… πιο μπάχαλο.

Πού είσαι νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος, είναι ο γνωστός στίχος, που κάθε βράδυ οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πηγαίνοντας για ύπνο και κάνοντας την προσευχή τους στον Στάλιν, τον επαναλαμβάνουν, αλλά τώρα με χαρά και χωρίς ενοχές, γευόμενοι την καρέκλα της εξουσίας.

Ο Αλεξιάδης δεν δίστασε να το παραδεχθεί: «Είμαστε αριστερό κόμμα, δεν κρυβόμαστε, με συγκεκριμένη αφετηρία, αλλά κάνουμε συμβιβασμούς», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός. «Το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", είναι γνωστό ότι έχει να κάνει με τον ρόλο των ΗΠΑ σε παλαιότερες δεκαετίες», είπε.

Τώρα πια οι Αμερικάνοι δεν είναι φονιάδες, για τον Αλεξιάδη και τους συντρόφους του. Φονιάδες είναι οι εχθροί των Αμερικανών. Οι Ρώσοι, οι Παλαιστίνιοι… Και το σύνθημα τροποποιήθηκε: "Πρώην φονιάδες των λαών Αμερικάνοι επενδύστε".

Ο Έντι Ράμα ανήκει παραδοσιακά στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά ο ίδιος δηλώνεται ως καθολικός, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να λάβει την τιμητική διάκριση του Τάγματος των Ελληνορθόδοξων Ιπποτών από το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, καταγγέλλει Αλβανοτσάμης δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει, εξηγώντας τους λόγους που "καρφώνει" τον Ράμα: «Η αποδοχή της απονομής για την προστασία της ελληνικής Ορθοδοξίας (όχι της βυζαντινής) είναι επικίνδυνη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να συντηρεί τη γνωστή εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, να συνεχίζει να διατηρεί τις αλβανικές περιουσίες, έχοντας διαπράξει γενοκτονία εναντίον της αλβανικής μειονότητας στη τσαμουριά, και καλεί τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις για προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας».

Ψήφισμα που προβλέπει ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού δεν θα πρέπει να υπάρχουν ξένες εγγυήσεις, ούτε παραμονή ξένων στρατευμάτων, με προοπτική την αποστρατικοποίηση του νησιού, ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής. Καλή ενέργεια, αν και χωρίς ομοφωνία, με την ελπίδα ότι δεν θα μιμηθούν τους Ελλαδίτες σε κωλοτούμπες.