Skip to main content

Tο ελληνικό χρέος απειλεί την Αυστραλία

Λόγω του χρέους της Ελλάδας ενδέχεται διεθνείς επενδυτές να επιλέξουν, αντί την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ για επενδύσεις και η Αυστραλία να είναι «η μεγάλη χαμένη».
Με τίτλο «Γιατί το ελληνικό χρέος απειλεί την Αυστραλία» η ημερήσια οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review δημοσιεύει σήμερα εκτενές άρθρο του Γιώργου Λιόντη.

Ουσιαστικά ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι λόγω του χρέους της Ελλάδας ενδέχεται διεθνείς επενδυτές να επιλέξουν, αντί την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ για επενδύσεις και η Αυστραλία μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά και να είναι «η μεγάλη χαμένη».

Ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις «ειδικών» που υποστηρίζουν ότι οι αγορές ανησυχούν από την κατάσταση στην ευρωζώνη και στρέφονται προς τις ΗΠΑ.

«Και το κύριο πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η Ελλάδα», συμπληρώνει. Η πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στη διεθνή οικονομία ανησυχεί και την Αποθεματική Τράπεζα που βάζει φρένο στην άνοδο των επιτοκίων.

«Αυτό σημαίνει ότι το αυστραλιανό δολάριο δεν θα είναι ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.