Skip to main content

Το «εκτίθουν» του Τσίπρα και τα «συμπαθή» νεκρά παιδιά (vid)

«Χοντρό» λεκτικό σφάλμα από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. Πώς υποδέχθηκε το Τwitter τη γκάφα ολκής σε σχόλιο που αναρτήθηκε

Ημέρα... γκάφας ήταν η σημερινή για τον Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε «χοντρή» λεκτική... παράβαση, ενώ σοβαρό λάθος υπήρξε και σε ανάρτηση σχολίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, για την οποία, όμως, δεν ευθύνεται ο ίδιος, παρότι προς αυτόν στράφηκαν τα... πυρά των χρηστών του συγκεκριμένου μέσου κοινωνική δικτύωσης.

Ακόμη, άλλη μία αναφορά που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν ο ίδιος είπε πως «είναι σε όλους μας συμπαθή τα νεκρά παιδιά και μας προκαλούν θλίψη, αλλά τα άλλα προσφυγόπουλα που ζουν δεν είναι συμπαθή».

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του για το προσφυγικό ζήτημα στην καθιερωμένη «ώρα του πρωθυπουργού», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές απόψεις που... «εκτίθουν» τη Νέα Δημοκρατία και όχι -το σωστό, φυσικά- «εκθέτουν».

Η... γκάφα του πρωθυπουργού λίγο μετά το 13:45 του βίντεο που ακολουθεί:


Την ίδια στιγμή, και ενώ ο πρωθυπουργός δευτερολογεί, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ένα εσφαλμένο tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στάθηκε αφορμή να πάρει «φωτιά» το Twitter.

«Να απομονώσουμε τις ακραίες και αντιρατσιστικές φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα δεν προσφέρεται για ασκήσεις αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά το επίμαχο σχόλιο. Επίμαχο, φυσικά, γιατί, προφανώς ο πρωθυπουργός εννοούσε να απομονωθούν οι «ρατσιστικές» και όχι οι «αντιρατσιστικές» φωνές.

Διαβάστε μερικά από τα ξεκαρδιστικά tweets που ακολούθησαν: