Skip to main content

Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων του Μετρό

Την άρση εντολής απόλυσης των έκτακτων αρχαιολόγων του Μετρό Θεσσαλονίκης, ζητά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Έκτακτων Αρχαιολόγων και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που πραγματοποιούν στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα την ανάκληση της άδικης εντολής απόλυσης δυο εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το ΕΚΘ σε σχετική ανακοίνωση, οι απολύσεις των αρχαιολόγων είναι παράνομες και καταχρηστικές και καταπατούν τον αρχαιολογικό νόμο καθώς «η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η αρμόδια αρχή για την πρόσληψη και απόλυση του επιστημονικού προσωπικού και όχι ο "χωροφύλαξ" Υπουργός κ. Σπίρτζης, που όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ήταν εκείνος που έδωσε την άδικη εντολή απόλυσης των δυο εργαζομένων, ρίχνοντας το βάρος των καθυστερήσεων σ' αυτούς, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, σε μια στημένη παράσταση - επίσκεψη του και ενώ ήταν γνώστης της κατάστασης που επικρατούσε στα εργοτάξια».

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε την Κοινοπραξία να προχωρήσει τώρα στην άρση εντολής απόλυσης των δυο συνάδελφων», τονίζει η ανακοίνωση.