Skip to main content

Το ΕΚΘ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έπειτα από 43 χρόνια, τα αιτήματα των αγωνιζομένων για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Δημοκρατία" είναι απαιτητά και επίκαιρα, αναφέρει το ΕΚΘ.

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του ΕΚΘ και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:00 θα ξεκινήσει από την Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης συγκέντρωση και πορεία αφιερωμένη στην επέτειο.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ αναφέρει ότι «την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, το μήνυμα των φοιτητών του 1973 για τα ύψιστα ιδανικά παραμένει ζωντανό».

«Έπειτα από 43 χρόνια, τα αιτήματα των αγωνιζομένων για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Δημοκρατία" είναι απαιτητά και επίκαιρα», προσθέτει η διοίκηση του ΕΚΘ και καταλήγει: «Το "Πολυτεχνείο" ζει και μας εμπνέει».