Skip to main content

Το ευχαριστώ του Κεφαλλονίτη δημοσιογράφου στον Νετανιάχου

Ο Διονύσης Βούτος έδωσε ευχαριστήριο στον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τη συνδρομή του στόλου της χώρας στους σεισμοπαθείς του Ιονίου το 1953

Στις ιδιαίτερες στιγμές της τριμερούς συνόδου κορυφής Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, η πρωτοβουλία ενός δημοσιογράφου από την Κεφαλλονιά, του Διονύση Βούτου, να δώσει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Τα ευχαριστήρια αφορούν στην καθοριστική συμβολή του ισραηλινού στόλου, στους σεισμοπαθείς του Ιονίου το 1953. Σύμφωνα με τον κ. Βούτο, το 1953 με τους ισχυρούς σεισμούς στο Ιόνιο, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό που βρισκόταν στο Αιγαίο έσπευσε να συνδράμει τους σεισμοπαθείς.

Η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη και τόσα χρόνια μετά ο Κεφαλλονίτης δημοσιογράφος, που έχασε τους δικούς του στους σεισμούς, θεώρησε χρέος να ευχαριστήσει το λαό του Ισραήλ, για λογαριασμό των Κεφαλλονιτών, παραδίδοντας την ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Νετανιάχου.

Οι σεισμοί ήταν όλοι άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο να φτάνει στα 7,2 Ρίχτερ, ισοπεδώνοντας Αργοστόλι και Ληξούρι, σηκώνοντας την Κεφαλλονιά κατά 60 εκατοστά και αφήνοντας πίσω τους (όλοι οι σεισμοί) πάνω από 450 νεκρούς στα νησιά του Ιονίου.

Η επιστολή του κ. Βούτου είναι η ακόλουθη:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Λαό σας και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ διότι το Αύγουστο του 1953 στους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς τα πρώτα πλοία που έφτασαν ήταν τα δικά σας και πρόσφεραν αμέριστη βοήθεια στον πονεμένο και κατεστραμμένο Λαό της Κεφαλονιάς. Στην δική μου οικογένεια σκοτώθηκαν 4 άτομα, τα δυο μου αδέλφια, ο παππούς μου και η γιαγιά μουτο δε σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Η μητέρα μου ήταν θαμμένη ζωντανή στα ερείπια και ο πατέρας μου με τα χέρια του την ξέθαψε μαζί με τους ναύτες του πολεμικού πλοίου όπου την μετέφεραν για να μεταφερθεί στην Πάτρα. Στη συνέχεια πάλι μαζί με τους ναύτες επέστρεψαν στα ερείπια του σπιτιού μας και έθαψαν προσωρινά τα αδέλφια μου, παππού και γιαγιά.

Ένα Μεγάλο Μεγάλο Ευχαριστώ για την Βοήθεια που παρείχαν στον Πατέρα μου και μητέρα μου στους σεισμούς του 1953 το πολεμικό σας Ναυτικό

Να ΄στε πάντα καλά

Βούτος Διονύσιος Δημοσιογράφος  Voutospress.gr

Γιος των αδικοχαμένων του Σεισμού του 1953