Skip to main content

Το δρόμο της μετανάστευσης επιλέγουν οι γιατροί

Ένδειξη του ενδιαφέροντος των γιατρών και νοσηλευτών για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή τους σε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Απασχόλησης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσ

Η ανεργία πλήττει τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης αναγκάζοντάς τους να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Το 10% των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , ο οποίος έχει περίπου 9.000 μέλη, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ενώ ένα ποσοστό 20% έχει ήδη φύγει στο εξωτερικό.

Ένδειξη του ενδιαφέροντος των γιατρών και νοσηλευτών για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή τους σε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Απασχόλησης EURES, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας εκπρόσωποι 7 γερμανικών νοσοκομείων από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τους ενημέρωσαν για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν. Ήδη στις πρώτες 2 ώρες της ημερίδας είχαν προσέλθει περίπου 130 γιατροί και νοσηλευτές.

Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και οι αμοιβές που ορίζονται κατόπιν συμφωνίας , και κυμαίνονται από 2.200-3.000 ευρώ για τους ειδικευόμενους και πάνω από 4.000 για τους ειδικευμένους, φαίνεται να είναι οι λόγοι για τους οποίους οι άνεργοι γιατροί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία τη Γερμανία.

«Στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας υπάρχουν 2.000 κενές θέσεις για να κάνουν ειδικότητα οι γιατροί. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήρθαμε σε επαφή με τον Έλληνα καθηγητή ορθοπαιδικής Γιώργο Γκοδολιά που εργάζεται στη Γερμανία και φιλοδοξούμε να αναλάβουμε το γραφειοκρατικό κομμάτι ώστε να διευκολύνουμε τους γιατρούς που θέλουν να πάνε εκεί για ειδικότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.