Skip to main content

Το δράμα που συνεχίζει να βιώνει ο ιστορικός ΓΣ Ηρακλής

Και εάν το 2016 αγωνιζότανε μόνο μια αθλήτρια με τα «χρώματα» του ΑΣΣ από το 2017 θα υπάρχει αγωνιστικός πόλεμος μεταξύ του ΗΡΑΚΛΗ και του Ηρακλή.

του Πλούταρχου Σαρασλανίδη

Αυτές τις ημέρες όλοι οι φίλοι του στίβου της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα οι φίλοι του Ηρακλή, στο Καυτανζόγλειο στάδιο και στο στάδιο των Αμπελοκήπων γίνονται αυτόπτες μάρτυρες του δράματος του ιστορικού Ηρακλή…

Ο λόγος είναι η παρουσία, στα τραπέζια των εγγραφών νέων αθλητών δύο συλλόγων… Ηρακλής. Είναι ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ με έτος ιδρύσεως το 1908 και ο ΑΣΣ Ηρακλής με έτος ιδρύσεως το 2016.

Γράφω τις παρακάτω γραμμές με πολύ θλίψη, ως πρώην πρόεδρος των βετεράνων αθλητών του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗ και ως πρώην προπονητής στίβου του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗ.

Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗ, που προήλθαν από τα τμήματα των αθλοπαιδιών (βόλεϊ κυρίως και μπάσκετ) και τα δικαστικά προβλήματα των μελών των πρώην διοικήσεων του συλλόγου. Με αφορμή αυτά τα προβλήματα ο σύνδεσμος των βετεράνων αθλητών στίβου του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗ, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεως του (2009) ανέλαβε την ηθική και ουσιαστική στήριξη του τμήματος στίβου. Και μάλιστα τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι έφοροι στίβου είναι μέλη του συνδέσμου των βετεράνων, γεγονός που αναγνώρισε και ο ΣΕΓΑΣ βραβεύοντας τον σύνδεσμο.

Παράλληλα για να διασφαλίσουμε την συνέχεια του ιστορικού Ηρακλη, στην περίπτωση που τα οικονομικά προβλήματα οδηγήσουν στην αδρανοποίηση του ΓΣ, η γενική συνέλευση των βετεράνων αποφάσισε να ιδρύσει ένα νέο σωματείο, μόνο με τμήμα στίβου, με την ιστορική ονομασία Ηρακλής, για να μεταβιβασθούν όλοι οι αθλητές του τμήματος στίβου. Αυτή η απόφαση λήφθηκε με τον όρο ότι το νέο σωματείο ΔΕΝ ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, εφόσον λειτουργεί ο ΓΣ όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα 15 μέλη των βετεράνων γίναμε ιδρυτικά μέλη του νέου σωματείου ΑΣΣ Ηρακλής. Όταν όμως αντιληφθήκαμε ότι τρία μέλη μας θέλησαν να δραστηριοποιήσουν ΑΜΕΣΑ αυτό το νέο σωματείο και να οδηγηθούμε στο λυπηρό σημερινό φαινόμενο, διαχωρίσαμε την θέση μας και παραιτηθήκαμε από μέλη του. Δυστυχώς οι προσπάθειες, από κοινούς φίλους, για επίλυση του προβλήματος, με την αδρανοποίηση του νέου σωματείου έπεσαν στο κενό.

Η συνέχεια ήταν άσχημη σε όλη την αγωνιστική περίοδο με δεδομένο ότι ορισμένοι από τους αθλητές του ΓΣ ήταν απέναντι στο σύλλογο, εξαιτίας της προπονητικής σχέσης με ένα από τα τρία μέλη μας που παρέμειναν στον ΑΣΣ. Έτσι φθάσαμε στο σημερινό δράμα του ιστορικού συλλόγου. Και εάν το 2016 αγωνιζότανε μόνο μια αθλήτρια με τα «χρώματα» του ΑΣΣ από το 2017 θα υπάρχει αγωνιστικός πόλεμος μεταξύ του ΗΡΑΚΛΗ και του Ηρακλή.

Συγχαρητήρια στους εμπνευστές του νέου Ηρακλή.

Πηγή: Sportsfeed

*Ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης είναι Βετεράνος αθλητής στίβου ΓΣ Ηρακλής