Skip to main content

Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον ελκύει η ICTV μέσω της ChoiceXS PLC που διαπραγματεύεται

Ντεπούτο στην Plus Χρηματιστηρίου του Λονδίνου κάνει σήμερα η ChoiceXS PLC, ενώ η ICTV Hellas αναζητεί στρατηγικό επενδυτή εκτος Plus, δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της ChoiceXS PLC και διευθύνων
To «ντεμπούτο» της στην αγορά Plus του  Χρηματιστηρίου του Λονδίνου  κάνει σήμερα η ChoiceXS PLC, θυγατρική της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι μέσω της ICTV Hellas. Η εμβέλεια της εταιρίας γίνεται πλέον διεθνής και προσδοκά να προσελκύσει το ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή και εκτός αγοράς Plus του Λονδίνου, καθώς αυτό προβλέπει  το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρίας και ήδη υπάρχουν σχετικές διαπραγματεύσεις, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος  της ChoiceXS PLC και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι κ. Στάθης Ταυρίδης.

Το σύνολο των κοινών μετοχών προς διαπραγμάτευση στην Plus ανέρχεται σε 5.000.000, με τιμή εισαγωγής 50 πέννες Αγγλίας. Σε διαπραγμάτευση έχει τεθεί το 5% των μετοχών από σήμερα, ενώ πράξεις θα αρχίσουν να γίνονται την Πέμπτη σημειώνει .Συγκεκριμένα η ChoiceXS PLC που εισήχθει στην Plus με τον κωδικό CXSP, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και το 100% των μετοχών της κατέχει η ICTV είναι θυγατρική της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι, που κατέχει το 73,64% των μετοχών της. Η ICTV εδρεύει στην Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Έντασης Γνώσης i4g στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

O κ.  Ταυρίδης  δήλωσε  ότι η είσοδος της ChoiceXS PLC στην αγορά Plus του Λονδίνου, σηματοδοτεί για την ίδια καλύτερη αναγνωρισημότητα για τους πελάτες. Από την πλευρά των Ευρωσυμβούλων τονίζει ότι αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος, καθώς η ICTV είναι η πρώτη εταιρία στην οποία το fund της Θερμοκοιτίδας επένδυσε 1,350εκατ. ευρώ από τα 1,8εκατ. που διέθετε τότε. Σταδιακά δηλώνει ότι η εταιρία  Eυρωσύμβουλοι θα μειώσει το ποσοστό συμμετοχής της, καθώς αναζητείται στρατηγικός επενδυτής.  Δεν αποκλείει μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό. Εξηγεί ότι οι Ευρωσύμβουλοι βρίσκονται στο δίκτυο International Corporate Finance Group, στο οποίο μετέχουν 40 εταιρίες από όλο τον κόσμο και ασχολείται με την αναζήτηση συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ηδη για την ICTV Hellas ο partner του ICFG  από τον Καναδά γνωστοποίησε ότι πελάτης του από ΗΠΑ εξέφρασε ενδιαφέρον για την εταιρία που ασχολείται με την διαδικτυακή τηλεόραση. Ανάλογο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από τον Partner του δικτύου ICFG από Νορβηγία. Υπό τα δεδομένα αυτά δεν αποκλείει μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξει μια νέα εξέλιξη για την ICTV Hellas, που θα διευρύνει κατά πολύ το πεδίο δραστηριότητα της και θα διανοίξει νέους ορίζοντες ανάπτυξης παγκοσμίως. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από το στρατηγικό επενδυτή για το ποσοστό συμμετοχής στην ICTV, ανάλογη θα είναι η αποχώρηση της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι από το μετοχικό κεφάλαιο της, υπογραμμίζει.

Να σημειωθεί ότι η  ICTV Hellas Α.Ε. έχει αναπτύξει την ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαδραστικής τηλεόρασης και IPTV ChoiceXS, έχοντας εξασφαλίσει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες διάθεσης δικαιωμάτων οπτικοακουστικού και τηλεοπτικού υλικού καθώς και τους πλεόν καταξιωμένους παρόχους τεχνολογικού εξοπλισμού στον κόσμο.

Η πλατφόρμα ChoiceXS καλύπτει τις ανάγκες διαδραστικής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τόσο στην ξενοδοχειακή αγορά όσο και στις αγορές των οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η εταιρία δραστηριοποιείται επίσης στην εγκατάσταση της πλατφόρμας IPTV σε "έξυπνους" οικισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας και τα σχετικά κονδύλια και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2009 η εταιρία ενίσχυσε τη θέση της με σημαντικές συνεργασίες και με νέους πελάτες στην Ελλάδα και έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύντομα υπογράφεται συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τη μεγαλύτερη επιχείρηση πληροφοριακών συστημάτων για ξενοδοχεία τη Fidelio. Η ICTV Hellas ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία πιλοτικό πρόγραμμα στην Καραϊβική σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών της ευρύτερης περιοχής της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την προμήθεια και εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος IPTV στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα, όπως ειχε ανακοινώσει.