Skip to main content

Το Δεκέμβριο του 2015 θα ολοκληρωθεί το έργο της Ιονίας Οδού

Συντάσσεται μελέτη έτσι ώστε να κατασκευαστεί δρόμος που να ενώνει τα Τρίκαλα με την Εγνατία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το εργοτάξιό της στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στον υπό κατασκευή οδικό άξονα.
 
«Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο τρόπος δηλαδή ο καινούργιος με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. Το έργο θα δοθεί του χρόνου, τον Δεκέμβριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε συνεργασία, τονίζοντας «όλοι πρέπει να εργαστούμε η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας για τα έργα που κατασκευάζονται στην περιφέρεια της Ηπείρου, είπε πως το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, σε ένα χρόνο από σήμερα, θα έχει πλήρη υποδομή για να υποδεχθεί πτήσεις από όλο τον κόσμο ώστε να αναπτυχθεί και εδώ ο τουρισμός.
 
Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ακόμη ότι στην Εγνατία Οδό αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένας ημικόμβος στην περιοχή του Δρίσκου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε εκείνους που ταξιδεύουν προς την Αλβανία, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν τοπικές διαδρομές, να μπορέσουν να εξοικονομήσουν χρόνο και απόσταση για εξυπηρετείται όλος ο κόσμος της περιοχής.
 
Ταυτόχρονα -είπε- συντάσσεται μελέτη έτσι ώστε να κατασκευαστεί δρόμος που να ενώνει τα Τρίκαλα με την Εγνατία, δηλαδή η πρόσβαση της Ηπείρου προς τη Θεσσαλία θα γίνεται μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.
 
Από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα, κατασκευάζεται η Ιόνια Οδός, μήκους 200 χλμ και προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρε ακόμη ότι σε λίγες μέρες, θα ανακοινωθεί και η επέκταση της κατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα, του Ε65, από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα. Ο δρόμος αυτή τη στιγμή, κατασκευάζεται από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα και είναι μήκους 50 χιλιόμετρων, ενώ θα προστεθούν στην κατασκευή άλλα 29 χιλιόμετρα, τα οποία ξεκινούν από τη διακλάδωση της Λαμίας του δρόμου Αθηνών- Θεσσαλονίκης και θα «κουμπώσουν» στην Ξυνιάδα.