Skip to main content

Το χρονικό των κρίσιμων εξελίξεων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

Πότε αναμένονται οι πρώτες εξελίξεις από το μέτωπο της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ); Τι θα γίνει βάσει προγραμματισμού.

Πότε αναμένονται οι πρώτες εξελίξεις από το μέτωπο της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ); Αν όλα πάνε καλά και βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι πρώτες ουσιαστικές κινήσεις τοποθετούνται χρονικά για τις αρχές Οκτωβρίου.

Θα έχει προηγηθεί η τελική φάση της διαδικασίας πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), που θα αφορά στο κομμάτι της υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους.
Οι πληροφορίες θέλουν ως d - day γι αυτή την κίνηση την 17η Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά, λοιπόν, σχεδιάζεται να προχωρήσει και η αξιοποίηση του ΟΛΘ, στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει ό,τι και σε αυτή του Πειραιά. Δηλαδή, θα αντιγραφεί το μοντέλο του ΟΛΠ. 

Εννοείται, βεβαίως ότι για να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει:

α) να μην έχει διαταραχτεί αποφασιστικά ο σχεδιασμός της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, όπως χαράσσεται αυτή τη στιγμή και
β) να εμφανιστούν υποψήφιοι επενδυτές για την περίπτωση του ΟΛΘ.

Θα πρέπει, επίσης, να μην έχει σημειωθεί καμίας μορφής καθυστέρηση σε ό,τι αφορά στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ. Κι αυτό γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κυβέρνηση δεν θα θέλει να ανοίξει δύο μεγάλα μέτωπα, στο κομμάτι των λιμένων, ταυτόχρονα.