Skip to main content

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος επενδυτικού «θανάτου»

Μεγάλη δυσαρέσκεια για τους μετόχους της ΕΧΙΝ υπάρχει και στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, η οποία είχε στηρίξει με κάθε μέσο το deal.

Είχαμε προαναγγείλει, σχεδόν από την επομένη της αναγγελίας του deal, ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την ΕΧΙΝ. Για πολλούς και διάφορους λόγους, που κατά καιρούς αναφέρθηκαν διεξοδικά από εδώ. Και τελικώς δικαιωθήκαμε. Χθες, οριστικοποιήθηκε το ναυάγιο, καθώς οι μέτοχοι της ΕΧΙΝ έφτασαν στα δικαστήρια αλληλο-μηνυόμενοι. Και κάπως έτσι έπεσαν και επισήμως οι τίτλοι τέλους αυτής της ιστορίας.

Από το πρωί σκεπτικισμός επικρατούσε, όπως ήταν φυσικό, στην πωλήτρια Εθνική Τράπεζα, κυρίως για το πώς θα ανακοινωθεί το γεγονός και τι θα γίνει μετά. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι θα κληθεί η δεύτερη υποψήφια, που είναι η κινεζική Fosun, για διαπραγματεύσεις. Δεν αποκλείεται ωστόσο να προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός.

Επίσης μεγάλη δυσαρέσκεια για τους μετόχους της ΕΧΙΝ υπάρχει και στην εδώ αμερικανική πρεσβεία, η οποία είχε στηρίξει με κάθε μέσο το deal και τώρα εκτέθηκε. Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσιγκτον, καθώς οι μέτοχοι της ΕΧΙΝ είχαν «πουσαριστεί» εντόνως κατά την τελευταία επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ!

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Voria.gr από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι το συγκεκριμένο deal δεν μπορεί να προχωρήσει «γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά», αλλά και τώρα στο τέλος διέψευδε και τις φήμες ότι «με την περίπτωση ασχολούνται Pimco και Μπάφετ»!