Skip to main content

Το Blue Star Delos το πρώτο πλοίο που έδεσε στον Πειραιά το 2018

Ευχές από τον υπουργό Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος και επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στο Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης του Λιμενικού.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο, εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη .

 

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και τον λιμενάρχη Πειραιά Κωνσταντίνο Λεοντάρα, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμα και επιβάτες.

 

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στον πλοίαρχο του πλοίου Μακάριο Λύρα, τα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες τόνισε:

 

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μπορούν να αναχαιτιστούν με την ευθύνη όλων μας. Οι ευχές όλων μας σήμερα με τη δική μας συμμετοχή μπορούν να μετατραπούν σε μια συλλογική προσπάθεια στην οποία να καταθέσουμε όλοι τον καλό μας εαυτό γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι μας πιστεύουμε ότι πάνω από τις προσωπικές μας προσπάθειες και επιλογές είναι η πατρίδα και η κοινωνία. Και σε ένα τέτοιο πνεύμα μπορούμε να πορευθούμε για να αποδείξουμε ότι η παρουσία μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι χρήσιμη για τον τόπο και το λαό μας».

 

Ο Λιμενάρχης Πειραιά Κωνσταντίνος Λεοντάρας ευχήθηκε στον καπετάνιο του πλοίου καλά ταξίδια και να φέρει την τύχη που χρειάζεται κάθε λιμάνι.

 

Ο πλοίαρχος του Blue Star Delos Μακάριος Λύρας ευχήθηκε σε όλους τους ναυτικούς καλά ταξίδια, ο Αγ. Νικόλαος να είναι στην πλώρη τους και σύντομα να είναι κοντά στις οικογένειές τους.

   

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό που βρίσκεται στη βάρδια.

 

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων ο υπουργός συνομίλησε και έδωσε ευχές στους πλοιάρχους και στα πληρώματα τριών ελληνικών εμπορικών πλοίων, αλλά και στους κυβερνήτες δύο σκαφών του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό κι ένα περιπολικό.