Skip to main content

Το Βελιγράδι «κερδίζει» τις καρδιές των Ελλήνων

Στην τρίτη θέση των χωρών που «τροφοδοτούν» με επισκέπτες την πόλη του Βελιγραδίου κατατάσσεται η Ελλάδα με τη Γερμανία και την Ιταλία να προηγούνται.
Στην τρίτη θέση των χωρών που «τροφοδοτούν» με επισκέπτες την πόλη του Βελιγραδίου κατατάσσεται η Ελλάδα (προηγούνται η Γερμανία και η Ιταλία), καθώς μόνο το δεκάμηνο του 2009 ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέφθηκαν τη σερβική πρωτεύουσα αυξήθηκε κατά 9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος δημόσιων σχέσεων του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης του Βελιγραδίου (ΤΟΒ), Ντέγιαν Βεσελίνοφ, το δεκάμηνο του 2009, 11.912 Έλληνες προτίμησαν το Βελιγράδι για να περάσουν, τουλάχιστον, ένα διήμερο, με αποτέλεσμα η σερβική πρωτεύουσα να καταλαμβάνει μια ικανοποιητική θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών από την Ελλάδα που αναζητούν προορισμούς «city break» (τουρισμός πόλης). Συνολικά, το δεκάμηνο του 2009, το Βελιγράδι επισκέφθηκαν 399.296 άτομα, που έκαναν 1.061.692 διανυκτερεύσεις (αύξηση 4%, έναντι της αντίστοιχης, περσινής περιόδου).

Από το σύνολο των 399.296 επισκεπτών, οι 294.564 προήλθαν από χώρες του εξωτερικού. Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Σλοβενία ήταν αυξημένος κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Αύξηση 9% και 5% σημείωσε η επισκεψιμότητα από τη Γερμανία και την Ιταλία, αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από τη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 29%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προσέλκυσης επισκεπτών από τις χώρες του εξωτερικού, ο Οργανισμός Τουρισμού διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Στις 31 Δεκεμβρίου 2009, η πόλη, «φορώντας» τα… καλά της, υπό τους ήχους μουσικής, θα καλωσορίσει το 2010. Το Νέο Έτος θα υποδεχθεί, μεταξύ άλλων, ένας από τους πιο δημοφιλείς ερμηνευτές της Σερβίας, ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, που «κατέκτησε» τις καρδιές του μουσικόφιλου κοινού, εκπροσωπώντας το 2004 τη Σερβία στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Lane moje».

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2010, το Βελιγράδι θα «χορεύει» σε ρυθμούς ροκ, ενώ σε παγοδρόμιο, που στήθηκε στην πλατεία «Νίκολα Πάσιτς», τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να «στροβιλιστούν» σε γιορτινές μελωδίες, που θα μεταδίδονται από ηχοσυστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ