Skip to main content

Το... αστέρι ο Τόσκας και το «αντράκι» Ελένη Θεοχάρους

Το... αστέρι ο Τόσκας, το «αντράκι» Ελένη Θεοχάρους και γιατί θύμωσαν οι Βούλγαροι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σας το είπα ότι είναι αστέρι ο Τόσκας, δεν σας το είπα; Γι’ αυτό ταίριαξε με τους ΣΥΡΙΖΑίους («αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε»). "Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας ούτε να γυρίζει πίσω", είπε ο Νίκος Τόσκας με αγριεμένο ύφος προς τον αστυνομικό που ενδεχομένως είχε το "θράσος" να μιλήσει στον διπλανό του ή να γυρίσει το κεφάλι του προς τα πίσω, κατά την διάρκεια ομιλίας του υπουργού.

Θυμίζω την γκάφα του για τα κάγκελα της παρέλασης -που δεν υπήρχαν- και την διαβεβαίωσή του ότι θα υπάρξουν αυθημερόν τέσσερις συλλήψεις υπαιτίων των επεισοδίων με τον Κουμουτσάκο, μόνο που αυτοί παρουσιάστηκαν μόνοι τους μετά από μέρες. Κατάλαβαν οι ΠΑΣΟΚοι ποιους εξέθρεψαν;

Θύμωσαν οι Βούλγαροι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ ματαίωσε την μεταξύ τους συνάντηση στη Σόφια. Και ο λόγος είναι ότι ο Πατριάρχης ζήτησε να επιστραφούν τα κλεμμένα ιερά κειμήλια από μονές της Β. Ελλάδος (κυρίως τις μονές Εικοσιφοίνισσας του Παγγαίου και Τιμίου Προδρόμου Σερρών) τα οποία είχαν αφαιρεθεί από βουλγαρικά στρατεύματα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και το 1940.

Τι δούλεμα πέφτει στους λαούς, δεν λέγεται. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, απένειμε στον Τζορτζ Σόρος το μετάλλιο της Ελευθερίας «για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση του διεθνούς κύρους της Ουκρανίας και τη συνολική συμβολή του στις κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Και το πιο ωραίο: «Με τις ενέργειές σας τα τελευταία χρόνια υποστηρίξατε σημαντικά τις δημοκρατικές αλλαγές που τώρα υλοποιούνται στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ποροσένκο. Το γεγονός δηλαδή ότι ο Σόρος διέλυσε την Ουκρανία (και πού είσαι ακόμη) είναι πράξη για παρασημοφόρηση.

Θα μου πεις, εδώ ο Αχτισάαρι, πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας και κήρυκας του πολυπολιτισμού στη χώρα του, πήρε Νόμπελ Ειρήνης (2008), ένας σκοτεινός τύπος που διέλυσε την Σερβία ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ, αποσπώντας το Κοσσυφοπέδιο, και κάνοντας μαντάρα προηγουμένως την Ινδονησία, και δεν θα πάρει μετάλλιο ο Σόρος; (μη ξεχάσουμε και τον πύρινο λόγο του Μπουτάρη υπέρ του Σόρος, χωρίς ακόμη όμως να του δώσει μετάλλιο)

Την θυμάστε την Κύπρια ευρωβουλευτίνα Ελένη Θεοχάρους; Είναι αυτή που «ξεμπρόστιασε» τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις, και ο τότε υπουργός εξέδωσε Ρηματική Διακοίνωση προς την Κύπρο, μια απροκάλυπτα δηλαδή εχθρική ενέργεια, την οποία δεν κάναμε ποτέ προς την Τουρκία… Και την κάναμε στην Κύπρο για να καλύψει ο Βενιζέλος το έλλειμμά του.

Έ, αυτή η Ελληνίδα (με Ε κεφαλαίο, είχα γράψει τότε) απόδειξε άλλη μια φορά ότι είναι «αντράκι». Καταγγέλλει με δριμύτητα την αχαρακτήριστη ενέργεια της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Λευκωσία, η οποία δεξιώθηκε Τούρκους αξιωματικούς της κατοχικής δύναμης.

Δήλωσε η Ε. Θεοχάρους (που σπούδασε ιατρική στο ΑΠΘ): «Η κ. Ντόχερτι με τις ενέργειές της έχει καταστήσει τον εαυτό της άκρως ακατάλληλο για την θέση την οποία της εμπιστεύθηκε η χώρας της, και η ίδια καθίσταται με τις πράξεις της εχθρός της χώρας στην οποία έχει διαπιστευτεί και ανεπιθύμητη από τον Κυπριακό λαό».