Skip to main content

Το αρματαγωγό πλοίο για τους πρόσφυγες και το νέο σχέδιο Μάρσαλ

Τα κονδύλια για τους πρόσφυγες, η χρηματοδότηση των βαλκανικών χωρών, το κούρεμα του χρέους και το καρφί του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας.

Έφτασε το αρματαγωγό στην Λέσβο για να στεγάσει πρόσφυγες, μπήκαν στην αρχή 40 περίπου, έλεγξαν το πλοίο του ΠΝ, αποφάσισαν πως είναι ακατάλληλο να τους φιλοξενήσει και… αποχώρησαν! Αυτή ήταν επίσημη τοποθέτηση των περισσοτέρων, επειδή εικάζεται, εκτός των άλλων, πως μέσα στους λόγους άρνησης είναι και οι φήμες που διαδόθηκαν ότι το εν λόγω πλοίο πρόκειται να τους μεταφέρει αιφνιδιαστικά στην Τουρκία. {Τελικά μπήκαν μόνον 60].

Αυτοί που κυκλοφορούν παρόμοιες φήμες, προφανώς και έχουν μεγάλα συμφέροντα. Δήθεν εθελοντές, αλλά παχυλά αμειβόμενοι και διαχειριζόμενοι μεγάλα κονδύλια, φαίνεται πως θέλουν τους πρόσφυγες σ’ αυτήν την κατάσταση. Ο δε Μουζάλας, βρίσκεται αλλού, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι φωνές, οι οποίες ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για διαπίστωση του τρόπου χρήσης των κονδυλίων.

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο το Μεξικό; Επειδή εμπορικές συμφωνίες μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων και το χαμηλό εργατικό κόστος μετέτρεψαν το Μεξικό στον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων στον κόσμο και μάλιστα προς τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ "βάζει χέρι" στους αμερικανικούς κολοσσούς να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ για να δώσουν έσοδα και εργασία στους Αμερικανούς.

Και θυμάμαι την εποχή του Σημίτη, όπου διώχναμε τις ελληνικές επιχειρήσεις προς τα Βαλκάνια. Βρισκόμουν στις Σέρρες για μια διάλεξη, και η Νομαρχία διοργάνωνε Ημερίδα για να εξηγήσει στους επιχειρηματίες τα οφέλη που θα έχουν αν μετεγκατασταθούν στις γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα τους έδιωχνε δηλαδή, για να δώσουν δουλειά σε Βαλκάνιους και να την στερήσουν από τους Έλληνες.

Η εξήγηση είναι απλή. ΗΠΑ και Ε.Ε. αποφάσισαν να οργανώσουν ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, και το ανέθεσαν σ’ εμάς! Να χρηματοδοτήσουμε δηλαδή και με χρήμα, αλλά και με μετεγκατάσταση επιχειρήσεών μας στις βαλκανικές χώρες, προκειμένου να ορθοποδήσουν, αφού μόλις είχαν βγει από τον κομμουνιστικό "παράδεισο" [σ’ αυτόν που θέλει να μας βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ].

Κατά τα άλλα είναι… Μακεδόνες! Ποιοι; Οι Σκοπιανοί Σλάβοι, που διαπιστώθηκε ότι πολλοί [εκτός από 80.000 που πήραν ήδη βουλγαρικό διαβατήριο] προβαίνουν σε ψευδείς μαρτυρίες ότι έχασαν την άδεια οδήγησής τους, και βγάζουν άδεια στη Βουλγαρία, για να έχει και ευρωπαϊκή διαπίστευση.

Αν δεν έχεις βουλγαρική συνείδηση, δεν εγκαταλείπεις τον μακεδονισμό για να αποκτήσεις σλάβικη ταυτότητα.. Και όμως, το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλη έκταση στα Σκόπια, ώστε η Αστυνομία άρχισε τις μηνύσεις.

Πώς να δεχθούν κούρεμα του χρέους μας οι Ευρωπαίοι, όταν υπάρχουν λαοί που ζημιώνουν εξαιτίας μας, για να μπορούμε εμείς να διορίζουμε τον κομματικό στρατό στο Δημόσιο; Είπε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας: «Έχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας. Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο».