Skip to main content

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου βρίσκεται στο Περίπτερο 13, stand 95. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησής του (ΒΚΠ) στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου βρίσκεται στο Περίπτερο 13, stand 95.

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου τιμώνται οι χώρες της Γαλλοφωνίας. Στο Περίπτερο του ΑΠΘ, η Κεντρική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει γαλλικά έργα και μεταφράσεις του 18ου και του 19ου αιώνα, προερχόμενα από τον κατάλογο των σπάνιων βιβλίων της, όπως του Βολταίρου, του Μοντεσκιέ, του Ρουσσώ, του Ουγκώ, του Δουμά και άλλων. Επίσης, εκθέτει γαλλόφωνα βιβλία για τη Θεσσαλονίκη, γκραβούρες, φωτογραφίες και προγράμματα γαλλόφωνων εκδηλώσεων και συνεδρίων των αρχών του 20ού αιώνα, που δείχνουν τη μακρά ιστορία της γαλλοφωνίας στην πόλη.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και αντίγραφα των μοναδικών χαρτών του Αιγαίου πελάγους, που σχεδιάστηκαν κατόπιν εντολής του Λουδοβίκου ΙΔ’ και οι οποίοι ανακαλύφθηκαν και εκδόθηκαν από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ, Ευάγγελο Λιβιεράτο, προκαλώντας το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβάλλεται ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό για το ΑΠΘ και για τη ΒΚΠ, καθώς και ψηφιοποιημένες σπάνιες εκδόσεις. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται και εκδόσεις της ΒΚΠ σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στον σύνδεσμο: http://thessalonikibookfair.gr/ 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Πέμπτη 3 Μαΐου 15:00 - 21:00, Παρασκευή 4 Μαΐου 10:00 - 21:00,
Σάββατο 5 Μαΐου 10:00 - 22:00, Κυριακή 6 Μαΐου 10:00 – 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.