Skip to main content

Το αργότερο στα μέσα Μαΐου ανοίγουν τα Τέμπη, λέει η εταιρία

Ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», Δ. Κατσώνης, δήλωσε ότι στη χειρότερη περίπτωση τα Τέμπη θα ανοίξουν στα μέσα Μαΐου, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι τα έργα αποκατάστασης

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος της Ε.Ο στα Τέμπη, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», Δημήτρης Κατσώνης, υπογραμμίζοντας πως οι εργασίες προχωράνε πολύ καλύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα (που όριζε αρχική ημερομηνία τις 25 Ιανουαρίου με διάρκεια 4 μηνών).

«Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε ακόμη για τον χρόνο ολοκλήρωσης των έργων. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε ο κ. Κατσώνης, συμπληρώνοντας πως το 70%- 80% του έργου- συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ, που τα έχει επωμιστεί η εταιρία- έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα Τέμπη θα ανοίξουν το αργότερο σταμέσα Μαΐου, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, ενώ  εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα έργα αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τα Τέμπη να ανοίξουν κατά την περίοδο του Πάσχα, για να εξυπηρετήσουν την αυξημένη διέλευση οχημάτων, και να ξανακλείσουν αργότερα, ο κ. Κατσώνης δήλωσε πως πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που έχει ειπωθεί, δεν είναι ωστόσο η ιδανικότερη λύση.

Αναφερόμενος στους λόγους που προκάλεσαν την κατολίσθηση στις 17 Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζει το φαινόμενο αποκλειστικά γεωλογικό και αποκλείει κατηγορηματικά τις εκρήξεις που γίνονται στην περιοχή για τη διάνοιξη σηράγγων ως αιτία της εν λόγω καταστροφής. «Με κανένα διαθέσιμο εμπορικό μέσο δεν θα μπορούσε να σταματήσει η πτώση των βράχων, κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας τόνισε πως είναι απαραίτητο μόλις ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος να ανοίξουν και τα διόδια.

Διάνοιξη τριών σηράγγων στα Τέμπη

Στη διάνοιξη τριών σηράγγων (Τ1, Τ2 και Τ3) στην περιοχή των Τεμπών προχωράει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε».

Η πρώτη, συνολικού μήκους 1.980 μέτρων, είναι σχεδόν έτοιμη, καθώς έχει ολοκληρωθεί το 99% του έργου. Στη δεύτερη σήραγγα, συνολικού μήκους 6 χλμ, έχουν ολοκληρωθεί τα 2.800 μέτρα, ενώ στην τρίτη, με συνολικό μήκος 2,6 χλμ, έχουν παραδοθεί τα 1.100 μέτρα.

Συνολικά έχει ολοκληρωθεί το 45% του έργου διάνοιξης των σηράγγων, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης που έχει ορίσει η εταιρία είναι ο Σεπτέμβριος του 2012.

Business Story
Off