Skip to main content

Το ανέκδοτο του Φίλη και πώς κάηκε ο Βύρων Πολύδωρας

Και όσο θα χειροτερεύει η κατάσταση στη χώρα, τόσο ο πανικός θα οδηγεί τους αριστεριστές σε άλογες ενέργειες, που θα δυναμιτίζουν το κλίμα...

Το ανέκδοτο του μήνα. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιλογές με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια. Και τι δεν θα έδινα να μάθω ποια είναι τα αξιοκρατικά κριτήρια με τα οποία επιλέγησαν κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί [Ο παππούς στο βουνό, πόσους πόντους δίνει;). Καλά, για τον Καρανίκα δεν μιλάω, είναι ειδικευμένος σε θέματα Στρατηγικής.

Είναι μόνον ανέκδοτο του μήνα, η δήλωση του Φίλη, επειδή το ανέκδοτο της χρονιάς -μέρι τώρα- ανήκει στον Σπίρτζη, που κλαίει όταν ψηφίζει νόμους που τσακίζουν τον λαό. Τόση ευαισθησία.

Έψαχνε μάταια, φίλος της στήλης, να δει μια ελληνική σημαία σε συνοικίες μειονοτικών στην Κομοτηνή. Φυσικά και δε υπήρχε ούτε για δείγμα. Εδώ που τα λέμε, την ελληνική σημαία την απεχθάνονται και οι «προοδευτικοί»… μειονεκτικοί, από τους μειονοτικούς περιμένουμε.

Τό ‘καψε μόνος του ο Πολύδωρας. Πάνω που η κοινή γνώμη απορούσε για τους λόγους που η Ν.Δ. τον απέρριψε, και τον έβλεπε με συμπάθεια, αφού δεν μπορούσε να γνωρίζει το παρασκήνιο, τον έβγαλαν στην ΕΡΤ για να κτυπήσουν την αντιπολίτευση -συνολικά- και γύρισε ανάποδα το συναίσθημα. Λάθος άνθρωπο βρήκε ο Τσίπρας για να δεσμεύσει την αντιπολίτευση. Και κρίμα για τον Πολύδωρα που τελειώνει άδοξα μια καριέρα.

Κάποιος έγραψε ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι διχάζουν σκόπιμα τον λαό. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά με τις πράξεις τους αυτό μπορεί να υποθέσει κάποιος. Πάντως, τόσο καταλαβαίνουν, τόσο κάνουν. Και όσο θα χειροτερεύει η κατάσταση στη χώρα, τόσο ο πανικός θα οδηγεί τους αριστεριστές σε άλογες ενέργειες, που θα δυναμιτίζουν το κλίμα.

Διαμαρτυρία των κατοίκων του Μπουγιάνοβο στην Βουλγαρία, για την δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στο χωριό τους, με δύο απορίες: «Πώς είναι δυνατόν να δίνονται 500 ευρώ για τη συντήρηση του κάθε πρόσφυγα και δεν μπορούν να δώσουν το ίδιο ποσό στους συνταξιούχους;». Και  «δαπανήσαμε δισεκατομμύρια λέβα για την κατασκευή του φράχτη και τώρα υποδεχόμαστε με ανοικτές αγκαλιές τους πρόσφυγες. Είναι λογικό αυτό;».

Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού ότι οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να κλέψουν στις εκλογές των ΗΠΑ. Το κάνουν εδώ και 50 χρόνια, δήλωσε άλλος. Πρόκειται για μισή αλήθεια. Και οι Ρεπουμπλικάνοι μαγειρεύουν τα αποτελέσματα, είναι νωπή ακόμη η εκλογική διαδικασία με τον Μπους. [Ενώ, εδώ στην Ελλάδα, πα… πα…πα… τέτοια πράγματα. Όλα είναι καθαρά].

Για πρώτη φορά από το 2006, η Ρωσία δεν θα είναι μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί, αφού οι αντίπαλοί της έκαναν σκληρό αγώνα για να την αποκλείσουν. Το περίεργο είναι ότι την θέση της κατέλαβε η... Σαουδική Αραβία, η οποία έχει τόση σχέση με το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο και η κυβέρνησή μας στην Δικαιοσύνη.

Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι εξουδετέρωσαν περί τους 200 Κούρδους μαχητές της Συρίας, μόνο που τους ισχυρισμούς τους δεν επιβεβαίωσε καμία γνωστή πηγή από αυτές που παρακολουθούν τον συριακό εμφύλιο. Και υποχρεώθηκαν να πουν άλλα, -όταν διαπιστώθηκε πως κανένα αεροπλάνο τους δεν επιχείρησε- ότι ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα. Γνωρίζουν βέβαια, ότι τα συστήματα που ενεργοποιήθηκαν, ήταν ρωσικά…