Skip to main content

Το Alzheimer «σκοτώνει» τον εγκέφαλο αλλά όχι και τα συναισθήματα

Έργα από ασθενείς της νόσου Alzheimer θα φιλοξενεί το Κέντρο Ιστορίας μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
Μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Λέξεις και μνήμες με εικόνες», η οποία περιλαμβάνει έργα των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer θα φιλοξενήσει το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2009.

Πρόκειται για έργα που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εικαστικής θεραπείας (Art Therapy) η οποία βασίζεται κυρίως στη γλώσσα του συμβολισμού και της εικόνας, στη δύναμη της εικαστικής έκφρασης ως μέσο επικοινωνίας.

Μέσα από την έκθεση αναδεικνύεται η προσωπική ματιά ανθρώπων που επιχειρούν να ανασύρουν και να διατηρήσουν μνήμες από το παρελθόν.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης απευθύνεται στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer και συμπληρώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Ιατρείο Μνήμης και το Εξωτερικό Ιατρείο της Ψυχογηριατρικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Υποδέχεται τους ασθενείς που βρίσκονται στο ήπιο και μέσο στάδιο βαρύτητας της νόσου.

Κύρια επιδίωξη του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης είναι να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς που φιλοξενεί.

Πληροφορίες:
Καραολή-Δημητρίου 1
τηλ. 2313 310 750-751
καθημερινά: 8π.μ. - 2.30μ.μ.


Δημήτρης Τσάκωνας