Skip to main content

Το Αλατζά Ιμαρέτ γίνεται σκηνή για χορό στο The Guest Project

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι χορεύτριες Μίνα Ανανιάδου και Δάφνη Κραζούδη προ(σ)καλούν διαφορετικούς χορευτές σε σόου σε διάφορα σημεία τη

Δύο χορεύτριες από τη Θεσσαλονίκη απευθύνουν κάθε μήνα πρόσκληση σε διαφορετικούς χορευτές και μουσικούς και θέτουν την πρόκληση στο αυστηρό πλαίσιο μιας εβδομάδας να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν μία performance χορού με live μουσική σε μη αναμενόμενα σημεία της πόλης.

Η Μίνα Ανανιάδου και η Δάφνη Κραζούδη ξεκίνησαν το «The Guest Project» -Από την πρό(σ)κληση στη δημιουργία - τον περασμένο Σεπτέμβριο και η πρώτη performance διοργανώθηκε τον Νοέμβριο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Σκηνή της δεύτερης performance, που παρουσιάζουν σήμερα, είναι το Αλατζά Ιμαρέτ, το «Πολύχρωμο 'Ασυλο» του 15ου αιώνα.

«Ο σταθερός πυρήνας είμαστε εμείς οι δύο, καλούμε διαφορετικούς μουσικούς και χορευτές και δουλεύουμε πάνω σε μία θεματική για μία εβδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας παρουσιάζουμε την performance» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μίνα Ανανιάδου.

Συναντάμε καλλιτέχνες, με τους οποίους είτε έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, είτε όχι και μοιραζόμαστε μία δημιουργία μαζί τους, εξήγησε.

Ορίσαμε το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας για να αποφύγουμε να παρουσιάσουμε κάτι εντελώς αδούλευτο και επειδή θέλαμε να έχει το project και ερευνητικό ενδιαφέρον, να μοιραζόμαστε και σκέψεις και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και δημιουργία σε χρονικά περιθώρια, είπε η Μίνα Ανανιάδου.

Επιλέγουμε ως σκηνές τοποθεσίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χώρους τέχνης και μνημεία, τόνισε σημειώνοντας ότι ορμώμενες από το Αλατζά Ιμαρέτ για τη σημερινή performance δούλεψαν κινητικά την έννοια του χρόνου.

Θεματικά αυτή τη φορά προσεγγίζουμε την έννοια του χρόνου και της μνήμης χρησιμοποιώντας τον απόηχο αυτού που μόλις συμβαίνει και τον απόηχο αυτού που πρόκειται να έρθει. Με πυλώνες το εφήμερο και το ανεξίτηλο εξετάζουμε τον χρόνο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, πρόσθεσε.

Στο «The Guest Project»- December's Draft προσκεκλημένος είναι ο Ιταλός χορευτής, Paolo Cingolani, ειδικός στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης, μέλος της ομάδας Allen's Line του Julyen Hamilton και διδάσκων σε διάφορα φεστιβάλ χορευτικού αυτοσχεδιασμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην παράσταση στη Θεσσαλονίκη σήμερα Σάββατο 16 και αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου διοργανώνεται σεμινάριο χορού με τον Paolo Cingolari σε συνεργασία με την ομάδα του Μονόκυκλου.

Στην performance στο Αλατζά Ιμαρέτ σήμερα χορεύουν οι Paolo Cingolani, Γιώργος Αμέντας, Ελένη Πανταζάτου, Δάφνη Κραζούδη, Μίνα Ανανιάδου υπό τη μουσική των Πάνου Παπάζογλου (κιθάρα), Νικόλα Ψαθά (κρουστά).
Η είσοδος στο The Guest Project- December's Draft (ώρα έναρξης 21: 30) είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.