Skip to main content

Το άδειασμα(;) Παππά από Αβραμόπουλο και το Κιλκίς της... Ηπείρου

Οι εντυπωσιακές γνώσεις των Αθηναίων δημοσιογράφων για το Κιλκίς, οι πονηροί των νηστειών και το άδειασμα(;) του Παππά από τον Αβραμόπουλο.

Οι γνώσεις των Αθηναίων συναδέλφων για το Κιλκίς εντυπωσιάζουν. Μιλούν για νοσοκομείο Ηγουμενίτσας, και μετέφεραν την Γουμένισσα στην Ήπειρο. Το ευτύχημα πάντως είναι πως γνωρίζουν ότι το Κιλκίς είναι στην Ελλάδα. Παλαιότερα η Ανίτα Πάνια ρωτούσε κάτοικο της Φλώρινας τι γλώσσα μιλούν στην περιοχή.

Για τους πονηρούς, που δεν θέλουν να φάνε τα νηστίσιμα της μαμάς, και επικαλούνται την παροιμία «Ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει». Πρόκειται για την πιο παρεξηγημένη ιερή φράση που υπάρχει: «Ασθενής και ωδιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει» και όχι «Ασθενής και οδοιπόρος…».  H ρίζα "ωδι" παράγει το ρήμα "ωδίνω", που έχει αρκετές σημασίες (κυριολεκτικά): Έχω ωδίνες, κοιλοπονώ, τίκτω, γεννώ. Ν’ αφήσουν επομένως τις πονηριές. Για ασθενείς και έγκυες μιλάει.

Ο Αβραμόπουλος, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, άδειασε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ή μού φάνηκε; Είπε: «Κι αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν κάποιους σε κρίση δικαστική δεν είναι δική μας δουλειά να το αποφασίσουμε, αλλά των αρμοδίων δικαστικών οργάνων» τόνισε. Αν η ανάκριση διαπιστώσει ευθύνητου εργολάβου, μόνον αυτός θα δώσει λόγο;

Οι Σκοπιανοί ζητούν από την Ε.Ε. πρόσθετο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση… των λαθρομεταναστών. Όχι, δεν ζητούν τανκς και αεροπλάνα, απλώς όπλα και σφαίρες από καουτσούκ, βόμβες και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης, και άλλα σχετικά. Σκυλιά για να δαγκώνουν έχουν, το κατάλαβαν άλλωστε στο νοσοκομείο της Γουμένισσας, από αυτούς που επέστρεφαν τρέχοντας με δαγκωματιές.

Και στη Σαουδική Αραβία αφιέρωσαν την χθεσινή μέρα για την γυναίκα. Διεξάγεται σεμινάριο το οποίο έχει βασικό θέμα το ερώτημα: «Είναι η γυναίκα άνθρωπος;». Δεν είναι πλάκα. Υπάρχει και η σχετική αφίσα. Αυτή είναι η νοοτροπία αυτών που οι «προοδευτικοί» μάς καλούν να αποτελέσουμε μαζί πολυπολιτισμική κοινωνία.

Μεγάλο βήμα του Ερντογάν για να τα ξαναβρούνε με το Ισραήλ. Ζήτησε να αγοράσει από εκεί όπλα. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν αντίρρηση, αρκεί να βεβαιωθούν απόλυτα ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά των Κούρδων. Καλά… από διαβεβαιώσεις των Τούρκων… Την έπαθαν μια φορά οι Ισραηλινοί, δίνοντάς τους υλικά για αέρια, και ξέρουν τι θα συμβεί.

Εντάξει, είπαμε να κλέβουμε την ιστορία των άλλων, αλλά να μη χοντρύνει και πολύ το παιχνίδι. Δεν χόρτασαν οι σλάβοι των Σκοπίων με τους Μακεδόνες, ανακάλυψαν τώρα ότι και ο Σκεντέρμπεης, που τον έχουν ήρωα οι Αλβανοί, είναι κι αυτός… Σλάβος [τώρα, ότι τον έλεγαν Γεώργιο Καστριώτη και δεν ήταν ούτε Αλβανός, μάλλον είναι μικρή λεπτομέρεια].

Κουτοπονηριές Ασιατών… Χοντρή απειλή από Νταβούτογλου, καλυμμένη όμως ώστε να υποστηρίξει άλλα: "Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα που αποφασίσαμε δεν θα σταματήσουμε τους διακινητές". Θα πει ότι εννοούσε πως δεν θα έχουν τα μέσα για να το πράξουν, αν δεν πέσουν τα πολλά δισ.

Άραγε, πόσοι Έλληνες, ακόμη και ειδικοί επιστήμονες, γνωρίζουν τι πίστευε ο Αριστοτέλης για την γέννηση του Σύμπαντος; Γράφει στα Μετά τα Φυσικά, ότι η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Ο Αριστοτέλης, όπως και όλοι οι Έλληνες του πνεύματος, ιδεολάτρες ήσαν και όχι ειδωλολάτρες.