Skip to main content

To 52% των Γερμανών θέλει τη Mέρκελ καγκελάριο - Στο 21% ο Σουλτς

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας του Μάρτιν Σουλτς από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το SPD.

Μόνο το 21% θα ψήφιζε για Καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Άγγελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν εξελέγετο ο καγκελάριος απευθείας από το λαό, σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ο Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους. Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η Μέρκελ και το 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Σουλτς. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά. Αντίθετα το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου). Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης οι Πράσινοι (Die Gruenen) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.