Skip to main content

Το 28o Μοney Show στη Θεσσαλονίκη της «Νέας Εποχής»

Το οικονομικό πολυσυνέδριο ρίχνει φως σε όλες τις πτυχές και εξελίξεις του επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα.

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο του 28ου Money Show, που φέτος κεντρικό θέμα έχει «Θεσσαλονίκη, Νέα Εποχή».

Το οικονομικό πολυσυνέδριο που αρχίζει την Παρασκευή 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, μέσα από ένα πλούσιο φάσμα θεματικών προσεγγίσεων, θα φέρει κοντά φορείς, επιχειρήσεις και πολιτικούς, προκειμένου να αποτυπωθεί η δυναμική που παρουσιάζουν η βιομηχανία, ο τουρισμός, το εμπόριο, στην προσπάθεια εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την μακροχρόνια κρίση.

Σε συνέντευξη που έδωσαν οι διοργανωτές του Συνεδρίου, το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Excess Advertising, μαζί με τους φορείς που υποστηρίζουν το Money Show, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Το τριήμερο του Συνεδρίου θα κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου, στο gala που θα έχει θέμα «Θεσσαλονίκη, Νέα Εποχή». Όπως είπε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σαραντόπουλος κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφυπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ η εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλίες εκπροσώπων των εταιρειών που με τη δράση τους διαμορφώνουν τις προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη της Νέας Εποχής. Έτσι, θα εκπροσωπηθούν οι εταιρείες Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας και ΕΔΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, η Αττικό Μετρό και η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης και η Bonatti J& P Άβαξ που κατασκευάζει τον αγωγό ΤΑΡ.

Οι διοργανωτές ζήτησαν τη συμμετοχή την κοινοπραξίας που θα αναλάβει τον ΟΛΘ, όπως και της Fraport, προκειμένου να παρουσιαστούν οι προοπτικές του λιμένα και του αεροδρομίου από τους νέους διαχειριστές τους, αλλά τελικώς δεν στάθηκε δυνατή η συμμετοχή τους.

O  κ. Σαραντόπουλος, τονίζοντας τα high lights της διοργάνωσης, είπε ότι την πρώτη ημέρα, Παρασκευή, ξεχωρίζουν το μεγάλο αφιέρωμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην αγροτοδιατροφή και την γαστρονομία που θα συνοδεύεται από έκθεση πιστοποιημένων προϊόντων.

Στην ίδια ημέρα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα για την Εξωστρέφεια  με κύριο ομιλητή τον Γ.Γ. ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργο Τσίπρα. Όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΕ κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, η ημερίδα ακολουθεί δύο άξονες: Αφενός την προσπάθεια που καταβάλλεται στο υπ. Εξωτερικών για να αναβιώσει η οικονομική διπλωματία και ο θεσμός των ΟΕΥ και, αφετέρου, τις καλύτερες επιχειρηματικές πρακτικές εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Για το βράδυ της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη και η εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, με θέμα την ομαδική ασφάλιση.

Το Σάββατο, εκτός από το gala, Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση για τον Τουρισμό, ενώ το απόγευμα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το επιχειρηματικό forum που θα προηγηθεί του gala, διοργανώνει μαζί με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και, όπως είπε ο αντιπρόεδρός του κ. Μανώλης Βλαχογιάννης, μέσα από τις τοποθετήσεις αναμένεται να σκιαγραφηθεί η κατάσταση αλλά και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η Κυριακή είναι η ημέρα των Διμερών Επιμελητηρίων, ενώ θεματικά στοχεύει στους τομείς της γαστρονομίας και της μακροζωΐας, που συγκεντρώνουν μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Επίσης, Παρασκευή και Σάββατο υπάρχουν δύο μεγάλες ενότητες στις οποίες η Κοινωνία συναντά την Επιχειρηματικότητα, δύο ενότητες «Human Stories», η πρώτη αφιερωμένη στο προσφυγικό και η δεύτερη στην δημιουργική έμπνευση (inspiration day).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, προσπαθεί με ίδιους πόρους και με την υποστήριξη χορηγών να καλύψει το κόστος του πολυσυνεδρίου, παρέχοντας χωρίς επιβάρυνση οικονομική, τη δυνατότητα, σε φορείς, να οργανώσουν τις συμμετοχές τους.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι και η Τράπεζα Eurobank της οποίας ο επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας & Δυτικής Ελλάδας κ. Φώτης Μπακογιάννης, υποστήριξε πως σταδιακά πλέον τα προβλήματα αρχίζουν να δίνουν τη θέση τους στις ευκαιρίες, στο ελληνικό επιχειρείν.

«Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας», είπε ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος και στις πρωτοβουλίες και συνεργασίας της Eurobank, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα αλλά και γενικότερα.