Skip to main content

Το 2015 η έκθεση Art Thessaloniki στη ΔΕΘ

H Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στοχεύει να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα στη Ελλάδα και στο ευρύτερο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης.

H Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair ανοίγει δυναμικά τα φτερά της στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου του 2015, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO, με στόχο να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα στη Ελλάδα και στο ευρύτερο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης.

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εθνικού Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΔΕΘ-HELEXPO και της γκαλερί TSATSIS PROJECTS / ARTFORUM, φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως ετήσιος θεσμός και θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια φουάρ που επενδύει στην στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης,  στην πολυπολιτισμική της ταυτότητα, στην πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της. Στόχος της είναι η ανάδειξη της δυναμικής της πόλης στο σήμερα και η καθιέρωσή της ως σημαντικού κέντρου Τέχνης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.  

Την ταυτότητα της Art – Thessaloniki θα δώσουν οι Αίθουσες Τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα αγκαλιάσει όλη την πόλη, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, πολιτιστικών φορέων, μουσείων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών εκδόσεων.