Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

H ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Το παράδειγμα του Μαδούρο που αγνοεί η ελληνική Αριστερά, η απεργία στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και η ιστορία του Τζαφέρι στα Σκόπια.

Όλοι, μα όλοι, οι αναλυτές της υφηλίου, με τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα. Ότι «οι χρονοβόρες μεταρρυθμίσεις εξασθενούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία».

Όσο πορωμένος μαρξιστής κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα; Δεν αντιλαμβάνεται ότι καταστρέφει και το δικό του όραμα να δει την Ελλάδα στο δρόμο των σοβιέτ, αφού σε λίγο καιρό ο Έλληνας θα ακούει Αριστερά και θα φτύνει στον κόρφο του για να ξορκίσει το κακό; Ότι αδιαφορούν για τον λαό το καταλάβαμε. Αλλά αδιαφορούν και για το μέλλον τους; Το παράδειγμα του Μαδούρο δεν τους λέει τίποτε;

Γίνεται 0% τηλεθέαση; Στην «προοδευτική» ΕΡΤ γίνεται. Τόσο αγώνα κάναμε για να πέσει το μαύρο και ανθίσει ο δημοκρατικός διάλογος με την πλουραλιστική ΕΡΤ. Αντ’ αυτού, πληρώνει ο καθένας μας 80 περίπου ευρώ τον χρόνο, για να έχουν δουλειά οι σύντροφοι, χωρίς να αποδίδει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δευτέρας, όπου η «Αίθουσα σύνταξης» σημείωσε τηλεθέαση 0% στα ανδρικά και γυναικεία κοινά ηλικιών 15–24! Η κατάσταση δεν βελτιώνεται ιδιαίτερα και στις υπόλοιπες κατηγορίες αφού στους άνδρες 25–44 φτάνει το 2,4% και στις γυναίκες των ίδιων ηλικιών το 0,8%. Πληρώνουμε εμείς για να κάνει προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι αυτή πάει στράφι. Όμως, οι σύντροφοι βολεύτηκαν.

Δεν είναι δυνατόν. Η φιλεργατική Αριστερά, να μη πληρώνει τους μισθούς στον δικό της ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»…  Την απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ  αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους,  τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 15 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017. Η απεργία πραγματοποιείται για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών δύο μηνών στους συναδέλφους».

Σε νέα κωλοτούμπα, αυτήν την φορά σχετικά με τη χρονολόγηση και την ταυτότητα του μνημείου του λόφου Καστά στην Αμφίπολη προχώρησε η Λυδία Κονιόρδου αμφισβητώντας την δική της άποψη ότι είναι μακεδονικό. Μετά και την υπαναχώρηση στο Ελληνικό κατάφερε να αποδομήσει σε λίγο διάστημα τον μύθο που είχε στήσει η Αριστερά γύρω από το όνομά της, ως πνευματικός άνθρωπος. Οι άνθρωποι μ’ αυτήν την ιδιότητα δε υποκύπτουν σε πιέσεις των αριστεριστών συντρόφων τους.

Η Κονιόρδου, ενώ στις πρώτες δηλώσεις της που μετέδωσε το ΑΠΕ, μετά την επίσκεψή της στο μνημείο, δήλωνε ότι είναι μακεδονικό και όχι ρωμαϊκό, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΠΟ μερικές ώρες αργότερα υπαναχωρεί και θα περιμένει, λέει, να τοποθετηθεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Πόσο πολιτικό βάρος μπορεί να έχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μ’ αυτήν την πολιτική συμπεριφορά;

Για την ιστορία: Ο Ταλάτ Τζαφέρι, που εκλέχτηκε πρόεδρος του Κοινοβουλίου στα Σκόπια, ήταν διοικητής του UCK με το ψευδώνυμο «διοικητής Φορίνο». Ο Τζαφέρι υπηρέτησε ως αξιωματικός στον στρατό της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας από το 1985 έως το 1991 και στη συνέχεια από το 1992 έως το 2001 στον στρατό των Σκοπίων. Στη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης των Αλβανών το 2001 υπηρετούσε ως ανώτερος αξιωματικός και διοικητής στρατοπέδου στην περιοχή του Τέτοβο, για να περάσει λίγες μέρες μετά στις τάξεις του UCK.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ