Skip to main content

Τις τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη παρουσίασε ο Μίχαλος

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να προσθέσουν σημαντική αξία στην οικονομία.

Τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, από το βήμα εκδήλωσης στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, κατέστησε αναγκαία:

  • Την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας
  • Την ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος
  • Την εφαρμογή μίας εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά και στις αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να προσθέσουν σημαντική αξία στην οικονομία.

«Δεν μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις με τη μορφή του πουλάμε "όσο - όσο". Αλλά για ένα μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας κράτους και επενδυτή, με οφέλη για όλους» εξήγησε, ενδεικτικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, δηλαδή τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, το ανθρώπινο δυναμικό και τις παραγωγικές δυνατότητες.

Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, στιγμάτισε το γεγονός ότι «ο επιχειρηματίας σήμερα καλείται να πληρώσει πάνω από το 50% των εσόδων του, σε φόρους και εισφορές» και υπενθύμισε ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το 2017 εδράζεται κατά 80% στην αύξηση των εσόδων και μόλις, κατά 20% στη μείωση των δαπανών.