Skip to main content

Τις τουρκικές αμφισβητήσεις έθεσε ο Καμμένος στη σύνοδο των υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος, κατά την παρέμβαση του, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στη Μάλτα, αναφέρεθηκε στις τουρκικές αμφισβητήσεις

Το ζήτημα των αμφισβητήσεων εδαφών της Ελλάδας από την Άγκυρα, καθώς και των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό χώρο έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την παρέμβαση του, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στη Μάλτα.

Στη σύνοδο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την επιχείρηση «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επιχείρηση της Ε.Ε. εναντίον των παράνομων διακινητών προσφύγων) στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς και θέματα μετανάστευσης και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε την επαύξηση δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Επίσης συζητήθηκαν η υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Άμυνα, καθώς και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Των αναφορών του κ. Καμμένου είχαν προηγηθεί σχόλια της Άγκυρας, η οποία έθεσε εκ νέου στο στόχαστρο τον υπουργό Άμυνας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου απάντησε στην Αθήνα, σηκώνοντας κι άλλο τους τόνους, μετά από την αυστηρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναφορικά με το καθεστώς του Αγαθονησίου.