Skip to main content

Τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις Ρέντσι υποστηρίζει ο Γιούνκερ

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ιταλία είναι ένα σπουδαίο έθνος και τόνισε πως ο Ματέο Ρέντσι έχει συνεισφέρει σε αυτό.

Την ελπίδα του ότι οι Ιταλοί δε θα απορρίψουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί για τις αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας εξέφρασε με συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παρά τις συχνές επιθέσεις του Ρέντσι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ δήλωσε στην αναφερόμενη εφημερίδα, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός προωθεί τις σωστές μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Δεν γνωρίζω αν θα είναι χρήσιμο για τον Ρέντσι να πω ότι θα ήθελα να δω το «Ναι» να νικάει. Θέλω να πω ότι δεν θα ήθελα να δω το «Όχι» να κυριαρχεί (στο δημοψήφισμα)», δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Η Ιταλία είναι ένα σπουδαίο έθνος κι ο Ρέντσι έχει συνεισφέρει σε αυτό. Πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η στήριξη του Γιούνκερ στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ρέντσι, έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του εθνικού δημοψηφίσματος, στις 4 Δεκεμβρίου.