Skip to main content

Η βλάβη στις σήραγγες Τεμπών και οι παραιτήσεις στο υπ. Μετανάστευσης

Η τρίτη παραίτηση στελέχους του υπουργείου Μετανάστευσης, οι υπηρεσίες του οίκου Rothschild στην Ελλάδα και η έρευνα για τις σήραγγες.

Κλειστές οι τρεις σήραγγες της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών με την κυκλοφορία να διακόπτεται, καθώς εντοπίστηκε ηλεκτρολογική βλάβη στις σήραγγες. Το υπουργείο διέταξε έρευνα. Απορία: Πότε πρόλαβε και χάλασε το σύστημα, βρε παιδιά… Στην έρευνα του υπουργείου θα ερευνήσουν και αυτούς που παρέλαβαν το έργο;

Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο διεθνής οίκος Rothschild θα προσφέρει σειρά εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο. Μη κατηγορήσετε την Αριστερά για υποταγή στη ναυαρχίδα του καπιταλισμού, που πολεμούσε αδυσώπητα. Πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, να φέρει τον καπιταλισμό στο σπίτι της, για να τον χτυπήσει από μέσα. Ήδη έμαθα ότι είναι έτοιμα τα νταούλια για να χορεύουν οι Ρότσιλδ.

Ότι η Αριστερά, εκ του πυρήνα της ιδεολογίας της, έχει αλλεργία με τους δημοκρατικούς θεσμούς αυτό είναι πασίγνωστο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού δεν κολλάνε δημοκρατία και δικτατορία του προλεταριάτου [ό,τι ψάχνεις με το κερί να βρεις προλετάριο στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι άλλη υπόθεση].

Άλλωστε, όπως διατύπωσε ο Λένιν τον όρο «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός», πρόκειται για «ελευθερία συζήτησης, ενότητα δράσης». Πείτε ό,τι θέλετε δηλαδή, αλλά μόλις αποφασίσει ο αρχηγός, τα κεφάλια μέσα. [τακτική που κόλλησαν και τα αστικά κόμματα, μη ξεχνιόμαστε].

Όλα αυτά, μετά και την τρίτη παραίτηση στελέχους του υπουργείου Μετανάστευσης στο οποίο ηγείται ο προλετάριος Μουζάλας. Σε διάστημα 20 μηνών έχουν παραιτηθεί ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης Βασίλης Παπαδόπουλος και τώρα ο Σαλτερής, που ήταν γενικός γραμματέας Υποδοχής, δηλαδή αρμόδιος για τη λειτουργία όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ο Βουδούρης είχε καταγγείλει δημόσια τον Γ. Μουζάλα για κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω από τον υπουργό και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Και τώρα ο Σαλτερής επιβεβαίωσε ότι στους επτά μήνες που έμεινε στο υπουργείο, είχε μικρή παρουσία στις δημόσιες εμφανίσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο υπουργός συνέχισε να δουλεύει με τους συνεργάτες του προσωπικού του γραφείου που λάμβαναν τελικά τις αποφάσεις χωρίς να έχουν θεσμική εξουσιοδότηση.

Ο Σαλτερής δεν είχε ακούσει τίποτε περί κομισαρίων; Ούτε περί πρασινοφρουρών, που στέκονταν προσοχή μπροστά τους οι υπουργοί; Αν δεν ακούσει ο Μουζάλας τους κομισάριους, πάει το υπουργείο. Είδες ο Τόσκας πώς προσαρμόστηκε; (ο Κοτζιάς τους ξεφεύγει, αλλά έχει δυνατές πλάτες).

Ελλείψει ουσιαστικής αστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τους δογματικούς της Αριστεράς θα βρίσκουν μπροστά τους οι συριζαίοι. Τους είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κουτσιουμπέλης. «Ο Μάιος είναι προνομιακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Έγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης». Και το πιο ωραίο: «Ξεπουλάτε τα πάντα αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε "πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια"».

Σύντροφοι, ο λαός λέγει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες». Να που γυρίζουν πάνω σας όσα λέγατε.