Skip to main content

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Θεσσαλονίκη στην Έκθεση Τουρισμού της Κορέας

Η ΕΞΘ συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού KOTFA (Korean World Travel Fair) της Σεούλ, από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου.

Στη μακρινή Νότια Κορέα ταξίδεψε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα της περιοχής της. Η ΕΞΘ συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού KOTFA (Korean World Travel Fair) της Σεούλ, από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, ενισχύοντας έτσι τον κατάλογό της με τις νέες αγορές που προσεγγίζει, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η δεύτερη προσέγγιση που επιχειρεί η ΕΞΘ στην αγορά της Άπω Ανατολής την τελευταία τριετία, μετά την Κίνα, δεδομένου ότι η περιοχή έχει μεγάλη δυναμική, οι άνθρωποί της αγαπούν τα μακρινά ταξίδια και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τον ελληνικό πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία.

Η ΕΞΘ είχε τις πρώτες επαφές της μέσα από B2B συναντήσεις με επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες, αλλά κυρίως, επειδή η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στόχος της Ένωσης ήταν η «γνωριμία» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αφενός για να «βολιδοσκοπήσει» η ΕΞΘ τη νοοτροπία των κατοίκων της Νότιας Κορέας και να ανιχνεύσει τη ζήτηση και τις προτιμήσεις τους όταν ταξιδεύουν και αφετέρου, για να μάθουν τη Θεσσαλονίκη οι Νοτιοκορεάτες καταρχήν ως προορισμό στο χάρτη και κατά δεύτερον για να γνωρίσουν την ιστορία, την κουλτούρα, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση της περιοχής.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, το θετικό είναι ότι οι κάτοικοι της μακρινής αυτής χώρας αγαπούν την Ελλάδα και σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό της. Επίσης «διψούν» για νέους προορισμούς, αρκεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους για να τους ανακαλύψουν. Ένας τέτοιος προορισμός είναι εν δυνάμει και η Θεσσαλονίκη, καθώς μετά την παρουσίαση του προορισμού από την ΕΞΘ, αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να την επισκεφθούν σε ένα από τα μελλοντικά ταξίδια τους.

Βασικός σκοπός της παρουσίας της ΕΞΘ στη Σεούλ ήταν ή άμεση ένταξη της Θεσσαλονίκης στα τουριστικά πακέτα που προωθούν το «γύρο της Ελλάδας» μαζί με την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά τη σημαντική εξέλιξη στον τομέα των αερομεταφορών, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της σύνδεσης των δύο χωρών με απευθείας πτήσεις τσάρτερ (Σεούλ - Αθήνα) που θα πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της Korean Air, πιλοτικά αυτό το καλοκαίρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη ήταν αυτή που εκπροσώπησε ουσιαστικά ως προορισμός την Ελλάδα στην KOTFA, καθώς ήταν η μόνη περιοχή που είχε δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ. Μάλιστα οι διοργανωτές βράβευσαν το ελληνικό περίπτερο ως το καλύτερο της έκθεσης και έτσι η συμμετοχή της ΕΞΘ στην KOTFA ολοκληρώθηκε με τον πιο ωραίο τρόπο.

Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία τίμησε με την παρουσία της την ελληνική αποστολή, στοχεύοντας στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την ασιατική χώρα και στην προβολή της Ελλάδας στις χώρες της Άπω Ανατολής. Την κυρία Κουντουρά συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σεούλ κ. Διονύσιος Σουρβάνος και ο Σύμβουλος ΟΕΥ της Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας.