Skip to main content

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, τονίζει η κυβέρνηση

Για μακρύ αγώνα διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται αυστηρή προσήλωση στους στόχους.

Για μακρύ αγώνα διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, συμπληρώνοντας σχετικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ότι «τίποτα δεν θα μας χαριστεί».

Επιπλέον, τόνισε ότι χρειάζεται αυστηρή προσήλωση στους στόχους για καλύτερα αποτελέσματα. «Για να συζητάμε την πέμπτη δόση σημαίνει ότι, έχοντας πάρει τις τέσσερις προηγούμενες, κάναμε πολλά», πρόσθεσε.

«Οχι μόνο δεν αποτύχαμε, αλλά η ύφεση ρηχαίνει και εμφανίζονται θετικά σημάδια», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας στην κριτική ότι απέτυχε η πολιτική του Μνημονίου. Όπως είπε, οι ξένοι λένε πως «δεν αποτύχαμε» ζητούν ωστόσο «να πάμε πιο γρήγορα».

Πάντως, όσον αφορά το μεγαλύτερο αγκάθι στην προσπάθεια εξεύρεσης συναίνεσης, δηλαδή το φορολογικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στις προτάσεις της ΝΔ και στην πολιτική της κυβέρνησης είναι «η ανάγκη να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα».

«Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα και αν οι προτάσεις της ΝΔ μπορούν να αποφέρουν ισοδύναμα αποτελέσματα τις δεχόμαστε. Οι προτάσεις όμως της ΝΔ δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα και δεν μπορούμε να περιμένουμε 2-3 χρόνια», διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν δηλαδή «υπάρχουν σημεία για συναίνεση». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι όλοι να συμπέσουν σε ένα άξονα συναίνεσης, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας.