Skip to main content

Τίναξε την μπάνκα ο Ιβάν - Πάνω από 10 εκ. σε μία μέρα για μετεγγραφές

Το χρονικό μίας ημέρας με μετεγγραφικές βόμβες που ανεβάζουν το ποδοσφαιρικό στάτους του ΠΑΟΚ και του δίνουν ισχυρά όπλα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να καθυστέρησε στις μετεγγραφές του, μπορεί να αποκλείστηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια από τους ομίλους του Europa League αλλά φαίνεται πως η τελευταία λέξη του μετεγγραφικού παζαριού ανήκε στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» έδωσε τη δική του απάντηση σε όλους όσοι τον αμφισβήτησαν έντονα ειδικά μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό που γνώρισαν οι «ασπρόμαυροι» στη Σουηδία από την Έστερσουντς, προχωρώντας σε τρεις κινήσεις που προκάλεσαν πάταγο με ποσά που δεν έχουν δαπανηθεί ποτέ στην ιστορία του συλλόγου.

Αρχικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι την απόκτηση του Μαουρίτσιο Ζοζέ ντα Σιλβέιρα Zούνιορ. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με τον «Δικέφαλο» ενώ ο ίδιος θα καρπώνεται περίπου 1,3 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Στη συνέχεια ακολούθησε πανικός στη θέα του Αντελίνο Αντρέ Βιέρα Φρέιτας ή αλλιώς απλά Βιεϊρίνια, που αποτελούσε τον διακαή πόθο των φιλάθλων της ομάδας, στα γραφεία της ΠΑΕ.  Τελικά η πολυπόθητη μετεγγραφή από τη Βόλφσμπουργκ ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 18:00 φέρνοντας αρκετούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να αποθεώσουν το «δικό τους παιδί» που επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην αγαπημένη του Τούμπα. Ο 31χρονος διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή από τη Βόλφσμπουργκ, με το deal να αποφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ (μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 1.200.000€ ) στους «Λύκους» ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα του αποφέρει 1,4 εκατομμύριο ευρώ για κάθε έναν χρόνο εξ αυτών.

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα μετεγγραφικών χτυπημάτων του ομογενή επιχειρηματία -ιδίως επειδή δεν το περίμενε κανείς- αναμένεται να έρθει με την ανακοίνωση του δανεισμού του Κάρλος Ζαμπράνο από τη Ρουμπίν Καζάν. Ο 27χρονος διεθνής Περουβιανός στόπερ θα αγωνιστεί με την «ασπρόμαυρη» φανέλα τον επόμενο χρόνο, με το κόστος της μετακίνησής του να αγγίζει συνολικά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για ποσά, για όλα τα χρόνια των συμβολαίων συν τις αποζημιώσεις στις ομάδες, που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η Εφορία. Εάν μάλιστα υπολογιστούν οι μετεγγραφές των Ροντρίγκο Ρέι, Ομάρ Ελ Καντουρί και Ρόμπερτ Μακ που προηγήθηκαν, ιδίως των δύο πρώτων που αγόρασε ο ΠΑΟΚ, τότε η συνολική επένδυση του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου» στη φετινή μετεγγραφική περίοδο ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ!