Skip to main content

Έτοιμος για τον 13ο άθλο του ο Ηρακλής,2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα! (vid)

Οι «κυανόλευκοι» πήραν μια τεράστια νίκη εναντίον της ηπειρωτικής ομάδας και κατάφεραν να βγουν μετά από καιρό από την διακεκαυμένη ζώνη

Τη νίκη με 1-2 κατέκτησε ο Ηρακλής στα Γιάννενα εναντίον του ΠΑΣ για την 28η αγωνιστική της Super League.

Ο «Γηραιός» έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση (για πρώτη φορά τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα) κόντρα στον σκληροτράχηλο «Άγιαξ» της Ηπείρου καταφέρνοντας να βγει για πρώτη φορά μετά από καιρό εκτός της διακεκαυμένης ζώνης της Super League (έχει 25 βαθμούς, όσους και η Λάρισα της οποίας και υπερτερεί στην ισοβαθμία ενώ στους 23 βαθμούς βρίσκεται ο Λεβαδειακός ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται μαζί με την τελευταία Βέροια που έχει 19).

Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και στο 6΄διαμαρτυρήθηκαν για περίπτωση πέναλτι σε φάση των Γροντή και Καρανίκα αλλά ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 9΄ήρθε η στιγμή για τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να προηγηθούν όταν έκλεψαν τη μπάλα με τον Μοντέιρο να γίνεται αποδέκτης αυτής πασάροντας στον Μπαστακό και αυτός με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη που ήταν εκτός θέσης για το 0-1.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου απείλησε στο 24΄με την κεφαλιά του Μπέριου να περνά εκτός εστίας ενώ στο 32΄ο Χουάντερσον μπλόκαρε το φάουλ του Κοζορώνη.

Η τελευταία καλή φάση ανήκε στον Ηρακλή όταν στο 42΄ο Λεοζίνιο σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Τζανετόπουλου πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Ηρακλής ευτύχησε να σκοράρει ξανά όταν στο 47΄ο Μπαστακός επιχείρησε γυριστό σουτ και από κόντρα σε αντίπαλο έφτασε στον Δώνη που κεραυνοβόλησε τον Πασχαλάκη για το 0-2.

Στο 58΄ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει όταν ο Ζάιρο συνεργάστηκε ωραία με τον Κούτρη και η μπάλα κατέληξε στον Γιάκο αλλά αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με στόχο το γκολ που θα τους έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο παιχνίδι και στο 80΄ο Χουάντερσον έδιωξε με υπερένταση την κεφαλιά του Μιχαήλ.

Στο 83΄οι Ηπειρώτες κατάφεραν να σκοράρουν όταν ο Βιδάλ έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον και στα δίχτυα του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα για το 1-2.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν η κεφαλιά του Κοροβέση από την καρδιά της περιοχής πέρασε άουτ ενώ τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Δώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε αναλυτικά τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (Κοροβέσης 69΄), Ναδάλες (Βιδάλ 60’), Ακόστα, Γιάκος (Μαμπουλού 71΄), Ζαϊρο.

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Καραγκούνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (Βοσνακίδης 90΄+ 4΄), Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Γροντής (Αγγελόπουλος 67΄), Μπαστακός.