Skip to main content

Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που καταζητούνται, φαίνεται ότι διέφυγαν από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα προς το Ντούμπαι.

Την Τετάρτη αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κουάλα Λουμπόρ,σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας κ. Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ.

Ο κ. Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, για τα αποτελέσματα της νεκροψίας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της”.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που καταζητούνται, σύμφωνα αξιωματούχο της Ινδονησίας, φαίνεται ότι διέφυγαν από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα προς το Ντούμπαι.

Μάλιστα, τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.