Skip to main content

Την Τετάρτη η συνάντηση φορέων με Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ

Αισιοδοξία για τη συνάντηση εκφράζει ο κ. Κυρίζογλου, μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση των χρεών λόγω ΦΠΑ εκτιμά ο κ. Στεφανίδης.

Για την Τετάρτη στις 13:00 οριστικοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, αυτή τη στιγμή αναμένεται η υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ώστε να εγκριθεί η εντολή εκταμίευσης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ και να καταβληθεί στους εργαζόμενους. Ο κ. Στεφανίδης εκτίμησε ότι θα έχει γίνει η εκταμίευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε στη Voria.gr πως αναμένει με αισιοδοξία την επερχόμενη συνάντηση με τον υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση των φορέων να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό είχε ληφθεί την περασμένη εβδομάδα, όπου μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε δηλώσει πως ακόμα κι αν δεν τους δεχτεί ο κ. Σπίρτζης, θα στηθούν έξω από το γραφείο του απαιτώντας συνάντηση.