Skip to main content

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ανέλαβε ο Χόρχε Ελγκέτα

Ο 48χρονος Αργεντίνος προπονητής βρέθηκε στα γραφεία του Δικεφάλου και συμφώνησε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Καλμαζίδη

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ανέλαβε και επίσημα ο Χόρχε Ελγκέτα.

Ο Αργεντινός προπονητής σύμφωνα με το «PAOK24» βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και συμφώνησε ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Καλμαζίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 47χρονος προπονητής θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Volley League κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

«Το Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία του με τον προπονητή Jorge Elgueta».

Το προφίλ του Ελγκέτα

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1969, στο Σαν Χουάν της Αργεντινής.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στις ακαδημίες της Ουνιόν Βενισάλ Τρινιδάδ της Αργεντινής. Ακολούθησε η Ουνιόν Τρινιδάδ, η Τσακαρίτα Ασούλ και η Ουνιόν Φορμόσα. Στη Γερμανία αγωνίστηκε για την Τους Κρίφστελ, στη Βραζιλία για την Φρανγκοσούλ, στην Ισπανία για Ουνικάχα Αλμερία και Αμάρ Πάλμα, στην Ιταλία για λογαριασμό της Ντέλα Καριφάνο και στο Πουέρτο Ρίκο στους Καρολίνα Τζάϊαντς. Στην Ελλάδα έπαιξε με τα χρώματα της Ορεστιάδας (2001-02), της Νίκαιας (2002-03), της E.A. Πατρών (2005-06) και του Ολυμπιακού (2006-07).

Μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας ως αθλητής, αποφασίζει να συνεχίσει στο άθλημα ως προπονητής. Αναλαμβάνει την Όμπρας Σαν Χουάν και το 2014 επιστρέφει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

Από το 1994 μέχρι το 2007, αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδα της Αργεντινής από το 1994, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες συμμετοχές.