Skip to main content

Την πρωτοβουλία «Υιοθετώ τη Νέα Παραλία» στηρίζουν οι Θεσ- Επί-Κέντρῳ

Το Σωματείο ζητά από τη δημοτική αρχή να διατηρηθεί η αισθητική της Nέας Παραλίας όπως ακριβώς σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία πολιτών «Υιοθετώ τη Νέα Παραλία» εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου «Θεσ- Επί-Κέντρῳ, Σωματείο Φίλων περιοχής κέντρου Θεσσαλονίκης» σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα αναφέρει ότι θα παραστεί στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από ομάδες πολιτών την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11.00 στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, δίπλα στο Μακεδονία Παλάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Ακόμα, το Δ.Σ. του Σωματείου ζητά από τη δημοτική αρχή να διατηρηθεί η αισθητική της νέας παραλίας όπως ακριβώς σχεδιάστηκε, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, βραβεύτηκε, κυρίως όμως αγαπήθηκε από την πόλη, τους δημότες της και τους επισκέπτες της.

Στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει μάλιστα ότι «σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμ.357/16-03-2016, σελ. 4 της απόφασης, το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ δεν υποχρεώνει τον Δήμο να δημοπρατήσει τα περίπτερα της Νέας Παραλίας και φυσικά δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για την ανάπτυξη εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων (πηγή:https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A8%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A15-%CE%A8%CE%A84?inline=true)».

«Επιπλέον η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ελέγξει και να περιορίσει  την ασυδοσία των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την πόλη και έχουν καταστρέψει την εικόνα του ιστορικού κέντρου, γεγονός που, έχουν άλλωστε παραδεχτεί δημόσια στελέχη της διοίκησης» προσθέτει το Σωματείο.

Τέλος, το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους ενεργούς δημότες να προστατέψουν το έργο της Νέας Παραλίας με την ευχή ότι δεν θα γίνουν πραγματικότητα οι φόβοι για την άναρχη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται.