Skip to main content

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας βράβευσε ο ΠΑΟΚ (φώτο + video)

«Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να τα εκατοστίσει και να γίνεται καλύτερος σεζόν με σεζόν, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε», ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης

Τη λάμψη της στη Θεσσαλονίκη ενόψει των φιλικών αγώνων που θα δώσει πρώτα απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια του συλλόγου όσο και για την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, έφερε η ιστορική ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 Εν μέσω της εορταστικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» όπου και φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς που έδειξε την ικανότητα του να…ντριμπλάρει επιδέξια και εκτός παρκέ λέγοντας: «Σήμερα είναι μια ιδανική ευκαιρία για να δω φίλους από το παρελθόν και δεν θέλω να χάσω αυτή την ευκαιρία, γι’ αυτό δίνω το λόγο στον αντιπρόεδρο της ομάδας και του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Από εμένα, να περνάτε καλά»!

Από τη μεριά του ο κ. Γαλατσόπουλος τόνισε: «O Mπάνε ήταν καλός παίκτης και αυτό τον κάνει τέλειο ώστε να ξεφεύγει. Είναι μεγάλη χαρά σήμερα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ καθώς αυτό που σχεδιάζαμε και ονειρευτήκαμε γίνεται πράξη σήμερα και έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Για εμάς είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε άτομα από την οικογένεια της ομάδας, στο πλαίσιο της γιορτής των 90 χρόνων που μας τιμούν με την παρουσία τους όπως φυσικά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Παράλληλα ο αντιπρόδρος της ΚΑΕ έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα προπονητή της ρωσικής ομάδας, Δημήτρη Ιτούδη λέγοντας: «Είναι πολύ μεγάλη και η βοήθεια που προσέφερε ένα δικό μας παιδί, ο Δημήτρης, ο Ιτούδης, που με το που σκεφτήκαμε και προτείναμε στην ΤΣΣΚΑ ώστε να έρθει και να γιορτάσουμε, συνέβαλλε τα μέγιστα και αμέσως ήρθε η απάντηση από αυτό το μεγάλο κλαμπ για να γίνει ο αυριανός αγώνας».

Στη συνέχεια ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας των Μοσχοβιτών βραβεύτηκε από τον κ. Γαλατσόπουλο που του προσέφερε μια επετειακή φανέλα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ που έπαιξε μπάσκετ, το 1926, με τ’ όνομά του ενώ παράλληλα έσβησε την τούρτα-έκπληξη (έγινε 46 ετών)που του είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με το ξενοδοχείο.

Τον λόγο πήρε ο κ. Ιτούδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν αξίζω αυτή την τιμή που μου κάνει ένα κλαμπ με ιστορία 90 χρόνων μιας και πέρασα μόλις ένα έτος από αυτό. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να τα εκατοστίσει και να γίνεται καλύτερος σεζόν με σεζόν, σας ευχαριστώ προσωπικά για το δώρο και την τιμή που μου κάνατε, ήρθαμε λίγο «short» που λένε οι Αμερικανοί δηλαδή με μείον 8 παίκτες αλλά νομίζουμε πως οι παρόντες θα βοηθήσουν στην εκδήλωση ώστε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ο Δημήτρης Ιτούδης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, δημοτικό σύμβουλο και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνα του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα εκπρόσωπος (απουσίαζε ο ΓΓ, Λευτέρης Κρέτσος) της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που συνέβαλε στην εορταστική εκδήλωση και την προσέγγιση του ρωσικού κλαμπ, βράβευσε τους δύο συλλόγους μέσω των αρχηγών τους, Βαγγέλη Μαργαρίτη και Βίκτορ Κριάπα αντίστοιχα.