Skip to main content

Την Πέμπτη το δεύτερο φιλανθρωπικό δείπνο για τη «Γοργόνα»

Το κρασί θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο πλαίσιο φιλανθρωπικού δείπνου που διοργανώνει το 6ο Thessaloniki Food Festival.

Το πρώτο κρασί, παραγωγή του Αστικού Αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «Η Γοργόνα», θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο πλαίσιο φιλανθρωπικού δείπνου που διοργανώνει το 6ο Thessaloniki Food Festival, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, στο εστιατόριο «Seros Prime Dining» του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305).

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Στυλιανός».

Με εμπνευστή τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με την επιστημονική συμβολή του εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και με την ευγενική προσφορά σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό του Κτήματος Γεροβασιλείου, δημιουργήθηκε το 2013, στο κέντρο της πόλης, ένας αμπελώνας με δυο λευκές και δυο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο έδωσαν από τον τρύγο του 2015 το πρώτο κρασί της πόλης. Η Γοργόνα - σύμβολο του Thessaloniki Food Festival, έδωσε το όνομά της στο κρασί.

Η πρώτη σοδειά είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 150 συνολικά φιαλών, οι 50 εκ των οποίων διατέθηκαν ήδη στο πρώτο φιλανθρωπικό δείπνο του 6ου Thessaloniki Food Festival, με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο, στις 22 Νοεμβρίου 2016.
Επισημαίνεται ότι στο δείπνο της 8ης Δεκεμβρίου 2016, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ρομπόλα, καθώς το συγκεκριμένο κρασί δεν διατίθεται προς πώληση.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2313 318215.