Skip to main content

Χρηματοδότηση 1,2 εκατ.ευρώ από το ΚΑΤΑΝΑ για αγροδιατροφικά προϊόντα

Η ομάδα του ΚΑΤΑΝΑ θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους βίντεο ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση 100.000 για την ιδέα τους

Συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το ευρωπαϊκό έργο «ΚΑΤΑΝΑ» για την ανάπτυξη προϊόντων στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΒΒΕ, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00μ.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του ευρωπαϊκού έργου ΚΑΤΑΝΑ θα παρουσιάσει το έργο και θα συζητήσει για χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και καινοτόμα προϊόντα.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του ΚΑΤΑΝΑ θα παρουσιάσει το έργο, τον τρόπο υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες που παρέχει το έργο στους ωφελούμενους. Το ΚΑΤΑΝΑ απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και start ups που επιθυμούν να προωθήσουν στην αγορά ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία στους κλάδους της γεωργίας, της τεχνολογίας και των τροφίμων. Αφήνοντας κατά μέρος την πάγια τακτική της υποβολής αιτήσεων, το ΚΑΤΑΝΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών στο οποίο θα παρουσιάσουν την ιδέα τους και να το υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΑΤΑΝΑ μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια ο κ. Riivo Anton, angel investor και ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας CIVITTA, με γραφεία σε 10 χώρες της Ευρώπης, θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι εταιρείες να πάρουν χρηματοδότηση από angel investors και θα δώσει συμβουλές σε start ups και εταιρείες σχετικά με την προετοιμασία που απαιτείται προκειμένου να φτάσουν στον επενδυτή. Ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, ιδρυτής & CEO της Centaur Technologies, με έδρα στο Βόλο θα παρουσιάσει την εταιρεία και την εμπειρία του από την αναζήτηση επενδυτών. Η Centaur Technologies έχει λάβει χρηματοδότηση από angel investor στην Αμερική, ενώ πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε χρηματοδότηση 1,3 εκ. με κύριο επενδυτή ισραηλινό fund. Τέλος, ο κ. Ευάγγελος Βέργος και η ομάδα του από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία για τη δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος, το οποίο θα βγει στην αγορά στις αρχές καλοκαιριού: Χαβιάρι Σαλιγκαριού.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η ομάδα του ΚΑΤΑΝΑ θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους βίντεο και να τα υποβάλλουν στην πλατφόρμα για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση 100.000 για την ιδέα τους.

Δείτε το πρόγραμμα, ΕΔΩ.