Skip to main content

Παραίτηση Παρασκευόπουλου αν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης ζητά η ΝΔ

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ανεκτά στις δημοκρατίες, έχει ο καθένας ελευθερία λόγου, αλλά και ευθύνη για τα λεγόμενά του είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Παραιτήσου μέχρι το βράδυ αν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης». Αυτό ζήτησε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ο Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας λίγη και γενικόλογη την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στις αναφορές Πολάκη περί συμμετοχής δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα. Σημειώνεται ότι το Μαξίμου παραπέμπει στη δήλωση Παρασκευόπουλου όσον αφορά την κυβερνητική αντίδραση.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ «μια πρόκληση για το πολίτευμα αντιμετωπίζεται ως ένα έλλασσον λεκτικό ατόπημα μιας υπερχειλίζουσας προσωπικότητας ενός γραφικού υπουργού...»

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ανεκτά στις δημοκρατίες, έχει ο καθένας ελευθερία λόγου, αλλά και ευθύνη για τα λεγόμενά του και οφείλει άμεσα ή να παραιτηθεί (σ.σ ο Πολάκης) ή να κληθεί από πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις αλλιώς η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν στέκει» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Σφοδρή επίθεση στον Παύλο Πολάκη, αλλά και στην κυβέρνηση στην οποία καταλογίζει απάθεια, εξαπέλυσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπουργός υβρίζει όλους τους δικαστές. Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν. Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γιώργου Κουμουτσάκου στο twitter, σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στο Περιστέρι, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

Την αποπομπή του Παύλου Πολάκη ζήτησε και ο Μάκης Βορίδης μέσω του ΣΚΑΪ, ενώ και ο Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στο «αντιδημοκρατικό κρεσέντο χυδαιότητάς» του.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για νέα «παράσταση του κυβερνητικού θίασου» .

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη στάση του στηρίζει το «μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του».

«Ο ένας Υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.
 
«Και επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.