Skip to main content

Την Παλαιστίνη επισκέπτεται το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα μεταβεί στην Παλαιστίνη, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς.

Τις επαφές του στο Ισραήλ συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στην Παλαιστίνη, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς.

Ειδικότερα, το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων.

Το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη και σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και του πρωθυπουργού κ. Χαμνταλάχ. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως.

Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.